Kordić: HŠK Zrinjski i Stari most ne zaslužuju politikanstvo

Kordić: HŠK Zrinjski i Stari most ne zaslužuju politikanstvo

HŠK Zrinjski  i Stari most ne zaslužuju biti tema populistima iz Hrvatske republikanske stranke (HRS) i Stranke demokratske akcije (SDA), objavio je na svom Facebook profilu gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Istaknuo je kako Stari most i Zrinjski ne zaslužuju politikanstvo te je, kao gradonačelnik Mostara, pozvao sve sudionike, posebice političke stranke, na ozbiljnost i odgovornost.

"Sve što vi radite prate javnost i naši sugrađani, budite svjesni te odgovornosti i nemojmo praviti negativne teme od sporta, pojedinca i građevina koje to ne zaslužuju", naveo je Kordić.

Nadalje je naveo da je zahtjev HRS-a da kao gradonačelnik odobri osvjetljavanje Starog mosta simbolima Zrinjskog, bio jedan od barem 20 zahtjeva za osvjetljenje koje je kao gradonačelnik dobio u dosadašnjem mandatu.

Pojasnio je i proceduru oko projiciranja bilo kojeg simbola: "Kada bilo koji podnositelj zahtjeva odobrenje za projiciranje bilo kojeg simbola i gradonačelnik odobri zahtjev, o istome se informira podnositelj zahtjeva i Agencija za Stari grad. HRS je sukladno tome trebao u svojoj organizaciji izvršiti projekciju, a sve ostalo je klasični populizam, koji je njima najčešće jedini alat. Agencija za Stari grad dobije informaciju, no nije ona organizator ni izvođač osvjetljenja".

Napisao je kako vjeruje da je svim dobronamjernim žiteljima Mostara jasno 'tko radi konkretne stvari za dobro cijeloga grada, a tko isto to vrijeme konstruira podjele, netrpeljivosti i tenzije'.

"Mislim da nam je svima bio ponos gledati finale Kupa Bosne i Hercegovine između dva naša mostarska kluba, Veleža i Zrinjskog. Žalosti me da je HRS podnio zahtjev za osvjetljenjem samo s jednim ciljem - podizanje tenzija, a pri tome zloupotrebljava ime Zrinjskog, koji cijeli Mostar i Bosnu i Hercegovinu čini ponosnim ovogodišnjim sportskim uspjehom. S druge strane, slični po metodama rada, iz SDA zloupotrebljavaju Stari most polažući ekskluzivna prava smiješnim osporavanjem valjanosti odobrenja. Znakovito je da nijedno od dosadašnjih odobrenja u zadnje dvije godine nisu problematizirali. Bilo bi lijepo i korektno od njih da čestitaju Zrinjskom, kao velikom sportskom kolektivu u Bosni i Hercegovini, što, nažalost, ne pamtim da su do sada napravili", naveo je gradonačelnik Kordić na svom Facebook profilu.

federalna.ba/Fena

Mostar Stari most Mario Kordić