Komšić: Schmidt traži bilo kakav izgovor za nametanje trajne etničke diskriminacije
(Izvor: AA)

Komšić: Schmidt traži bilo kakav izgovor za nametanje trajne etničke diskriminacije

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić ocijenio je da su pokušaji Visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta da pronađe bilo kakav izgovor za nametanje diskriminirajućih odredbi izbornog zakona, još jedan pokušaj da se zauvijek cementira presudan utjecaj zvaničnog Zagreba na političke procese u Bosni i Hercegovini.

"Vidljivo je da gospodin Schmidt traži bilo kakav način kojim bi zadovoljio ovdašnju javnost a da pri tome Dom naroda FBiH putem nametnutih odluka isporuči Zagrebu. Pokušaj discipliniranja Čavare koji je po svoj prilici uigran jeste smiješan i jedino je u funkciji pridobijanja izgovora za nametanja diskriminirajućih rješenja", rekao je Komšić. 

"Napori koji se ulažu kako bi se Dom naroda i političko odlučivanje iz BiH prenijelo u Zagreb iziskuju to da se probosanske a posebno građanske opcije dogovore oko pozicije vezane za ulogu Doma naroda. Raniji ujednačeni stavovi o potrebi reduciranja ovlasti domova naroda dobra su polazna osnova za jedinstven stav po tome pitanju", dodao je. 

federalna.ba

Željko Komšić Christian Schmidt
Milorad Dodik Christian Schmidt
0 24.09.2023 13:21
Željko Komšić Joe Biden
0 21.09.2023 20:48
Željko Komšić Generalna skupština UN-a
0 20.09.2023 17:19
Christian Schmidt Memorijalni centar Srebrenica-Potočari
0 20.09.2023 13:22