Komšić: Razgovori u Neumu doprinose Dodikovim napadima na državnu imovinu, VSTV i druge institucije

Komšić: Razgovori u Neumu doprinose Dodikovim napadima na državnu imovinu, VSTV i druge institucije

Dodik je u potpunosti normalizirao i učinio javno prihvatljivim rušenje ustavnog poretka, kazao je to predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić komentarišući najavu Milorada Dodika da će pitanja državne imovine i VSTV-a staviti na dnevni red NSRS.

"Skretanje političkog fokusa na razgovore o izbornom zakonu u Neumu, pokazuje da to nije ništa drugo nego pokrivač za Dodikove separatističke aktivnosti. Naprosto je bizarno kalkulisati sa ograničenim izmjenama ustava i izbornog zakona dok kompletna vlast u drugom entitetu ruši ustavni poredak, a ako se ovako nastavi i sa Oružanim snagama BiH, te ako izostane odgovor institucija to će značiti kraj države kakvu sada poznajemo i uvod u događaje koje niko normalan ne priželjkuje, ali će to biti jedini način da se kidnapovanje institucija i antidejtonsko formiranje parainstitucija zaustavi", rekao je Komšić.

"Pozivam Tužilaštvo BiH da konačno reaguje i zaustavi udar na institucije, kao i probosanske predstavnike u institucijama na razgovore i konsultacije vezane za institucionalni odgovor na separatističke aktivnosti", rekao je Komšić.

federalna.ba

Željko Komšić Milorad Dodik
Dragan Čović Nermin Nikšić Milorad Dodik sastanak
0 01.06.2023 15:50
Željko Komšić Franko Simatović Jovica Stanišić
0 31.05.2023 17:28
Milorad Dodik Željko Budimir Moskva Rusija Vladimir Putin
0 27.05.2023 19:20