Komšić primio akreditive novoimenovanog ambasadora Sultanata Oman
(Izvor: Fena/Predsjednišvo BiH)

Komšić primio akreditive novoimenovanog ambasadora Sultanata Oman

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Sultanata Oman za Bosnu i Hercegovinu Sayyida Nazara Al Julanda Majida Alsaida.

Na početku susreta, ambasador Omana prenio je pozdrave Predsjedništvu Bosne i Hercegovine Njegovog Veličanstva sultana Haithama Bin Tariq Bin Taimur Al Saida.

Sagovornici su konstatovali da su odnosi Bosne i Hercegovine i Omana veoma dobri i prijateljski. Istaknuta je potreba za unapređenjem bilateralne saradnje, s posebnim akcentom na ekonomsku saradnju i regulisanje odnosa putem raznih sporazuma od značaja za sve naše građane, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Komšić je kazao da bi za Bosnu i Hercegovinu od velikog značaja bilo unaprijediti saradnju sa Omanom i na multilateralnom nivou s obzirom na to da je Oman važna zemlja koja baštini ugled u regiji Zaljeva zbog svoje ekonomske i političke stabilnosti, ali i svog odnosa s afričkim, azijskim, evropskim i drugim zapadnim partnerima.

Ambasador Omana poželio je napredak i uspjeh Bosni i Hercegovini na njenom putu ka Evropskoj uniji izrazivši neupitnu podršku Omana našoj zemlji i želju za daljim unapređenjem odnosa dviju zemalja.

Komšić je poželio uspješan mandat novoimenovanom ambasadoru Sultanata Oman za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Rimu Sayyidu Nazaru Al Julandu Majidu Alsaidu.

federalna.ba/Fena

Željko Komšić Sultanat Oman
Denis Bećirović Željko Komšić Antonio Gutteres
0 19.04.2024 08:55
Denis Bećirović Željko Komšić Alice Wairimu Nderitu UN genocid genocid u Srebrenici
0 18.04.2024 21:38
Denis Bećirović Željko Komšić UN Rezolucija o genocidu u Srebrenici
0 18.04.2024 09:20
Željko Komšić autizam Centar 'Vladimir Nazor'
0 02.04.2024 11:52
Željko Komšić Izborni zakon Izborni zakon BiH izmjene Izbornog zakona
0 26.03.2024 22:00