Prijatelji Srebrenice (Federacija danas)

Koalicioni sporazum za opoziv načelnika Bratunca Srđana Rankića

Predstavnici bratunačkih opštinskih odbora jedanaest političkih partija potpisali su koalicioni sporazum čiji je cilj opoziv načelnika Srđana Rankića. Osim prekomjernog zapošljavanja u opštinsku administraciju, načelniku zamjeraju i nesprovođenje predizbornih obećanja.

Bratunački opštinski odbori jedanaest političkih partija potpisali su koalicioni sporazum sa ciljem zajedničkog djelovanja do raspisanog referenduma za opoziv načelnika opštine Bratunac, Srđana Rankića. Među njima su i partije koje su podržavale Rankićevu kandidaturu.

"Aktuelni i mogu slobodno reći odlazeći načelnik za nepune dvije godine je uspio da uradi mnogo loših stvari, više nego što je njegov prethodnik uspio za 20 godina. Kada u skupštini od 25 odbornika imate 19 odbornika za njegov opoziv, to vam govori i da je većina građana za njegov opoziv", kaže Miladin Radović iz Ujedinjenje Srpske.

"Jedino što je dobro uradio jeste da izmiri sve ove ljude i ujedini da zaustavimo ovu tiraniju i torturu i ličnu promociju samog načelnika i njegovog novonastalog pokreta", navodi Boris Trninić iz DNS-a.

Načelnik Odjeljenja za opštu upravu tvrdi da u opštini Bratunac postoji paralelna struktura upravljanja i da se čak i zapošljavanja u odjeljenju koje vodi, vrše bez njegovog znanja.

"Trenutno postoji jedna totalna anarhija unutar opštinske uprave, ne postoji nikakva komunikacija između načelnika opštine i načelnika odjeljenja, već godinu dana nismo imali nijedan sastanak na kome bi mogli iznijeti prijedloge ili probleme koje imamo unutar naših odjeljenja."

"Načelnik opštine je stavio svoje lične interese ispred interesa građana i narod je taj koji želi njegov opoziv i želi da ga mijenja", ističe Marko Mrkajić iz SNSD-a.

Bošnjaci, prema posljednjem popisu čine 40% stanovništva u Bratuncu. Većina smatra da ih sadašnja opštinska administracija smatra građanima drugog reda.

"Nije nijednog Bošnjaka zaposlio, nijednu poziciju dao nikome od Bošnjaka, što je obećao….nije ništa ispunio od obećanja…i mi živimo na ovim područjima, i mi smo građani kao svi ostali…", naglašava Safet Golić iz Naroda i pravde.

"On je načelnik koji je u potpunosti protjerao Bošnjake iz zakonodavne i izvršne vlasti ovdje u lokalnoj zajednici u Bratuncu… Ključno je što on Bošnjake smatra građanima drugog reda i ne stvara ambijent ukome su svi građani ravnopravni…Ovdje u Bratuncu Bošnjaci su 40% stanovništva, i danas u značajnoj mjeri punimo budžet opštine Bratunac. Bratunac je mjesto bez bilo kakvih investicija, bez bilo kakve pažnje međunarodnih ili bilo kakvih organizacija ovaj načelnik nema bilo kakvu komunikaciju sa bilo kim u BiH niti u ovom entitetu, poduzeo je aktivnosti koje narušavaju postignuti stepen razumjevanja i tolerancije između Bošnjaka i Srba…Ovo je načelnik koji ne može donijeti ništa dobro ni Bošnjacima niti Srbima", kaže Ramiz Salkić iz SDA.

Srđan Rankić nije odgovorio na naš poziv da se oglasi povodom inicijative odbornika. Referedum o opozivu Srđana Rankića je zakazan za 7.8.2022.

federalna.ba

Bratunac načelnik opoziv
Bratunac Srđan Rankić referendum opoziv
0 08.08.2022 17:52
Srđan Rankić Bratunac
0 07.08.2022 21:41
Srđan Rankić Bratunac
0 07.08.2022 08:32
Srebrenica Bratunac Take part
0 03.08.2022 19:48
moto skup Bratunac motoristi
0 01.08.2022 19:26