Koalicija organizacija osoba s invaliditetom HNK traži osobu za saradnju i kvalitetnije obrazovanje
(Izvor: Fena/Mario Obrdalj)

Koalicija organizacija osoba s invaliditetom HNK traži osobu za saradnju i kvalitetnije obrazovanje

Koalicija organizacija osoba s invaliditetom HNK "Zajedno smo jači" pokrenula je dvije Inicijative na nivou Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK).

Prva je da Gradsko vjeće Mostara imenuje osobu unutar uspostavljenih komisija Vijeća za saradnju sa organizacijama osoba sa invaliditetom (OOSI), a druga je da kantonalno Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta ponudi kvalitetnije srednjoškolsko obrazovanje učenika s invaliditetom.

Inicijative su od posebnog značaja za osobe s invaliditetom (OSI) s naglaskom na djevojčice, djevojke i žene s invaliditetom jer ih se mali broj obrazuje, saopćili su iz Udruženja mladih "Ružičnjak“ Mostar.  

Realizaciju navedenih inicijativa zagovarat će Forum žena s invaliditetom formiran unutar Koalicije OOSI HNK, predvođen Udruženjem mladih "Ružičnjak“, a podržan od strane My right BiH.

"Sigurni smo da je to dobar put uspostavljanja povezivanja, istinitog i blagovremenog informisanja, korisnih parnerstava i saradnje OOSI, Koalicije, mreža, Unije i slično s predstavnicima vlasti, koje su i same osobe s invaliditetom birale da zastupaju i njihove životno važne interese", stoji u saopćenju.

federalna.ba/Fena

Mostar HNK osobe sa invaliditetom
mladi zapošljavanje Mostar Sajam zapošljavanja
0 24.05.2024 13:48
Mostar Međunarodni festival komedije Snežana Bogičević Emir Fejzić
0 23.05.2024 08:19
Vranica tijela pripadnika Armije RBiH Mostar
0 22.05.2024 13:52
Mostar Neum prosjačenje džeparenje
0 20.05.2024 19:22