Klopp odbacio glasine o budućnosti Darwina Nuneza
(Izvor: EPA-EFE/ANDY RAIN)

Klopp odbacio glasine o budućnosti Darwina Nuneza

Jurgen Klopp je u petak odbacio glasine o budućnosti Darwina Nuneza u Liverpoolu, odbacivši taj razgovor kao "spoljne spekulacije" dok je branio napadača koji je promašio brojne šanse.

Urugvajac je ove sezone postigao 18 golova u svim takmičenjima, ali je propustio i 27 "velikih šansi" u Premijer ligi, pokazuju podaci iz engleske najviše lige.

Nunez, 24, izgubio je čistu šansu nakon što je ušao kao zamjena u pobjedi od 4:2 protiv Tottenhama prošlog vikenda i nije postigao gol u posljednjih osam mečeva.

Izveštaji ove nedelje povezuju ga sa prelaskom u Barcelonu, a njegovo uklanjanje slika vezanih za Liverpool sa njegovog Instagram naloga podstaklo je spekulacije o njegovoj budućnosti.

Ali Klopp, kome su preostale još samo dvije utakmice kao trener Liverpoola, rekao je da u klubu nije bilo takvih razgovora oko napadača, čiji ugovor traje do 2028. godine.

- Nema špekulacija, to su sigurno eksterne špekulacije, jer ja ne znam za to - rekao je novinarima.

Klopp je rekao da Nunjez nije imao sreće u mnogim situacijama, ali se i dalje postavljao u poziciju za postizanje gola.

- On sve radi kako treba, a onda lopta i dalje ne ulazi, a to je zaista teško za mladog čovjeka -  rekao je.

- Zaista je teško i on zna za očekivanja. Ima velika očekivanja od sebe. To je sve što je njegov problem, što je toliko dobar da je stalno u ovim trenucima, pa očigledno ako je malo manje dobar onda neće imati šanse i ljudi govore 'to nije sjajno' - rekao je Klopp.

Liverpool, koji u ponedjeljak putuje u goste Aston Vili, još uvijek ima matematičke šanse da osvoji Premijer ligu, ali bi trebao malo vjerovatni dvostruki kolaps Arsenala i Manchester Cityja.

federalna.ba/Fena

Darwin Nunez Jurgen Klopp
Liverpool Jurgen Klopp
0 19.05.2024 22:04
Jurgen Klopp Mohamed Salah
0 03.05.2024 13:25
Jurgen Klopp Liverpool
0 25.04.2024 10:13
Jurgen Klopp Liverpool
0 17.04.2024 10:47
FC Liverpool Jurgen Klopp
0 01.04.2024 15:21