Klopp: Nema problema sa Salahom
(Izvor: Arhiv)

Klopp: Nema problema sa Salahom

Trener Liverpoola Jurgen Klopp rekao je danas da je njegova svađa sa fudbalerom te ekipe Mohamedom Salahom potpuno razriješena i da nije nanela štetu njihovom dugogodišnjem odnosu. Klopp i Salah su se posvađali na terenu pored klupe tokom utakmice protiv West Hama (2:2) prošle subote. Kada je Salah poslije utakmice upitan za komentar, on je rekao: "Ako progovorim, biće požar".

Gotovo sedam dana kasnije, Klopp je rekao da to više nije tema. "Nema problema. Da se ne poznajemo toliko dugo, ne znam kako bismo to riješili, ali toliko dugo se poznajemo i previše poštujemo, da zaista nema problema", rekao je Klopp novinarima uoči utakmice protiv Tottenhama.

Incident se dogodio kada se Salah spremao da uđe u igru sa klupe, na kojoj je bio drugi put u posljednje tri utakmice.

"Najbolja situacija bi bila da su svi u najboljoj formi, da pobjeđujemo, postižemo mnogo golova. Da, onda situacija (sa Salahom) vjerovatno ne bi bila takva. Onda, prvenstveno, Mo ne bi bio na klupi", naveo je njemački trener.

Klopp će na kraju sezone, posle gotovo devet godina napustiti Anfield. On je upitan da li će 31-godišnji Salah biti u planovima novog trenera. Egipatski napadač je u Liverpoolu od 2017. godine, a spekuliše se da bi mogao da ode u Saudijsku Arabiju.

"I prije sam govorio kakav je igrač. To je nevjerovatno. Ali mislim da ne bi trebalo o tome da pričam. Drugi će o tome odlučiti, posebno Mo. Nema naznaka da neće biti tako. Ali ja sam u posljednje vrijeme zaista pogrešna osoba koja bi trebalo da priča o tome", naveo je Klopp.

federalna.ba/Beta

Jurgen Klopp Mohamed Salah
Liverpool Jurgen Klopp
0 19.05.2024 22:04
Darwin Nunez Jurgen Klopp
0 10.05.2024 14:08
Jurgen Klopp Liverpool
0 25.04.2024 10:13
Jurgen Klopp Liverpool
0 17.04.2024 10:47
FC Liverpool Jurgen Klopp
0 01.04.2024 15:21