Khashoggijeva vjerenica pozvala Biebera da otkaže koncert u Saudijskoj Arabiji
(Izvor: Arhiva)

Khashoggijeva vjerenica pozvala Biebera da otkaže koncert u Saudijskoj Arabiji

Hatice Cengiz, vjerenica saudijskog novinara Jamala Khashoggija, koji je prije tri godine ubijen u saudijskom konzulatu u Istanbulu, pozvala je poznatog kanadskog pjevača Justina Biebera da otkaže koncert u Saudijskoj Arabiji.

Bieber je jedna od muzičkih zvijezda koje će nastupati na prvoj Velikoj nagradi Saudijske Arabije u Formuli 1, koja se održava početkom decembra u Džedi.

U otvorenom pismu, koje je objavio list "Washington Post" Cengiz je pozvala Biebera da povlačenjem "pošalje snažnu poruku".

"Možda ste čuli. Brutalno ubistvo dospjelo je na naslovnice širom svijeta i od tada mnoge organizacije za ljudska prava i branitelji, uključujući i mene, zahtijevaju pravdu i odgovornost", napisala je Cengiz.

Istakla je da Bieber ima "jedinstvenu priliku" da pokaže da se njegovo "ime i talenat neće koristiti za vraćanje reputacije režima koji ubija svoje kritičare", te je pozvala pjevača da ne "pjeva za ubice mog voljenog Jamala".

Novinar "The Washington Posta" Jamal Khashoggi ubijen je u kompleksu saudijskog konzulata u Istanbulu 2. oktobra 2018. godine u koji je tog dana otišao na zakazani termin radi izdavanja potrebnih ličnih dokumenata za vjenčanje.

federalna.ba/AA

Hatice Cengiz Justin Bieber koncert Saudijska Arabija
Iran Saudijska Arabija
0 15.01.2022 23:32
reli reli Dakar eksplozija bomba Saudijska Arabija
0 07.01.2022 10:54
Philippe Butron reli Saudijska Arabija
0 06.01.2022 11:40
Turska Saudijska Arabija Recep Tayyip Erdoğan Jamal Khashoggi ubistvo Mohammed bin Salman
0 03.01.2022 22:40
Zenica koncert Novogodišnji koncert Kamerni simfonijski orkestar Zenica
0 30.12.2021 19:11