videoprilog Dine Durmića (Federacija danas)

KBS Tuzla nastavlja kontinuitet dobrih rezultata

Klub borilačkih sportova Tuzla, jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva u Bosni i Hercegovini, danas je predstavio rezultate ostvarene na takmičenjima u prošloj godini, a najavljeni su i planovi za 2021.

Ni pandemija koronavirusa nije mnogo utjecala na njihove aktivnosti, koje godinama unazad  realiziraju, među kojima je i organizacija jednog od najstarijih karate turnira u našoj zemlji.

U godini koja je iza nas takmičari ovog kluba osvojili su 231 medalju, od čega 60 medalja na međunarodnim turnirima, 35 na domaćim, jednu na Balkanskom šampionatu, 11 na federalnim prvenstvima i 124 medalje na kantonalnim prvenstvima.

Cilj našeg rada u narednom periodu, odnosno u ovoj godini jeste napraviti vrhunske rezultate. Sad smo stabilizovali jednu seniorsku ekipu koja je izuzetno dobra i očekujemo da će vrhunske rezultate postići već na prvim takmičenjima koja nas očekuju u februaru", ističe Fikret Selman, šef stručnog štaba KBS Tuzla.

Jedan od ciljeva kluba u ovoj godini je i finansijska stabilnost, uz upis novih članova. U narednom periodu takmičare očekuje nastup na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i U-21 selekciju u avgustu, kao i nastupi seniorske ekipe na državnim prvenstvima i Premijer ligi.

"Naš trenažni proces i dalje teče u redovnim terminima u 2021. godini i nadam se da će se sve odvijati po planu i da ćemo mi sve ono što smo planirali u planu naših aktivnosti uspjeti i ostvariti", kazala je Una Selman Žilić, trenerica u KBS Zenica.

Na nedavno održanom Izboru sportiste Tuzlanskog kantona, članice kluba Lamija Softić i Irna Mujanović dobile su priznanje za ostvarene rezultate u protekloj godini. Također, uspjesi ostalih članova nisu zanemarivi.

"Najznačajnije medalje jesu dva treća mjesta sa Evropskog regionalnog prvenstva, zatim sam dva puta bila treća na balkanskim prvenstvima, druga na Balkanskom školskom prvenstvu", ističe Belma Mujanović, članica KBS Tuzla.

Za 27. februar iz KBS Tuzla najavljuju održavanje i najstarijeg karate turnira u BiH, koji je jedan od simbola karatea u BiH i koji nastavlja kontinuitet i u vremenu pandemije koronavirusa, a riječ je o TK Open-u.

federalna.ba/Dino Durmić

KBS Tuzla uspjeh sport
Federalni radio sport
0 24.02.2021 18:17
sport fudbal nogomet derbi BiH FK Sarajevo FK Željezničar Premijer liga BiH u nogometu
0 24.02.2021 11:16
sport fudbal nogomet Chelsea Atletico Madrid
0 24.02.2021 10:59
sport fudbal nogomet Škotska Celtic Neil Lennon
0 24.02.2021 10:38
sport
0 23.02.2021 23:48
Tiger Woods golf sport sport saobraćajna nesreća nesreća
0 23.02.2021 22:11