Kavazović: Prerana smrt Zukorlića predstavlja veliki gubitak za IZ u cjelini

Kavazović: Prerana smrt Zukorlića predstavlja veliki gubitak za IZ u cjelini

Reisul-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović povodom smrti dugogodišnjeg muftije sandžačkog Muamer ef. Zukorlića uputio je taziju predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji Mevlud ef. Dudiću, kao i porodici rahmetli ef. Zukorlića.

- S velikim žaljenjem sam primio vijest da je dugogodišnji muftija sandžački i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, član Sabora IZ-a u Bosni i Hercegovini, visoki bošnjački politički lider u Sandžaku, narodni poslanik i potpredsjednik Skupštine Srbije, akademik Muamer Zukorlić, preselio na ahiret - istakao je Kavazović. 

Dodao je da prerana smrt muftije Zukorlića predstavlja veliki gubitak za Islamsku zajednicu u cjelini, za Bošnjake u Sandžaku posebno i svakako za njegovu porodicu.

- Molim Vas, cijenjeni muftija da članovima Mešihata, članovima Sabora IZ-e u BiH iz Sandžaka, svim Vašim saradnicima i posebno porodici muftije Zukorlića prenesete izraze dubokoga suosjećanja u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i u moje lično ime. Allaha Milostivog molimo da ga počasti najvišim deredžama dženneta, a svima koji osjećaju tugu i žalost za njegovim preranim odlaskom da pokloni sabru-džemil - kaže se u taziji reisul-uleme, javlja MINA. 

federalna.ba

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović Husein efendija Kavazović Muamer Zukorlić
Osman ef. Kavazović Husein ef. Kavazović
0 23.08.2023 19:36
Reisu-l-ulema Srebrenica Reisul-ulema Husein ef. Kavazović
0 11.07.2023 13:14
Milorad Dodik Christian Schmidt Antony Blinken Gabriel Escobar Husein ef. Kavazović Denis Zvizdić
0 08.07.2023 18:22
Denis Bećirović Ramazanski bajram Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović
0 20.04.2023 17:36
Bajramska čestitka Reisu-l-ulema
0 20.04.2023 11:36