(Izvor: federalna.ba)

Katoličke teme ''Put, Istina i život“

U emisiji „Put, Istina i život“ govorimo o Mariji i Marijinom utjecaju na život kršćanina. Čovjek je biće navike, uhodanosti i rutine. Čovjek je, međutim, i biće pitanja, nemira i nemirenja s naviknutim do mjere iznenađenja i nad samim sobom. Iznenadi se kako samo malo nedostaje da odbaci naviknuto, godinama stjecano i njegovano, pogotovo ako je navika više stvar izvanjskih, društvenih utjecaja nego ishod vlastitog domišljanja i napora. S druge strane, ono u čemu se čovjek najteže mijenja jesu mišljenje, stavovi i planovi. 
Anđeo, Božji glasnik, kako to jezik vjere kaže, dolazi čovjeku, konkretno ovdje, dolazi Mariji u Nazaret i poziva je na novi put u njezinu životu. Marija, kako to čine rijetki ljudi, otvorena je Božjem pohodu. Poput rijetkih ona prepoznaje trenutak svoga pohođenja, biva smetena, plaši se, jer Božji pohod unosi strepnju i nemir. 
Uskoro slavimo Božje utjelovljenje u našoj povijesti i neočekivanu Božju ponudu ljubavi svakom čovjeku. Bog neumorno dolazi, pohađa nas i danas, i ovoga trenutka. O Marijinom utjecaju i pomoći kršćanima govori fra Dane Karača, župni vikar župe Široki Brijeg.
Uredila Gordana Marić-Antičević

Mirza Ganić Visoko gradonačelnik Lužnica projekat
0 25.07.2021 00:06
Aleksandar Vučić genocid negiranje genocida Zakon o zabrani negiranja genocida
0 24.07.2021 22:12
Olimpijske igre Olimpijske igre u Tokiju Olimpijske igre Tokio Tokio
0 24.07.2021 20:03
Olimpijske igre Olimpijske igre u Tokiju Olimpijske igre Tokio Tokio
0 24.07.2021 19:55
Olimpijske igre Olimpijske igre u Tokiju Olimpijske igre Tokio Tokio
0 24.07.2021 19:53