Karnevalom dječijih osmijeha počela manifestacija 'Zimski grad' u Konjicu

Karnevalom dječijih osmijeha počela manifestacija 'Zimski grad' u Konjicu

Programom pod nazivom “Karneval dječijih osmijeha” u subotu je u Konjicu počela manifestacija "Zimski grad".

Tokom ovogodišnjeg "Zimskog grada", koji se u organizaciji Ustanova Narodni univerzitet i Sportska dvorana te Vijeća mladih Grada Konjica pod pokroviteljstvom Grada Konjica i Ministarstva turizma i zaštite okoliša HNK održava od 23. decembra do 15.januara, Konjičani i gosti svih generacija imat će priliku uživati u bogatom programu, koji će zimske večeri i vrijeme školskog raspusta i praznika učiniti sadržajnijim i ljepšim.

Koncerti konjičkih muzičara, nastupi mališana iz vrtića i škola, druženje sa Mravkom Travkom, glumcima Amaterskog pozorišta Neretva, organizivani izleti na planinu i rekreacija kroz plivanje, samo su neki od sadržaja koji očekuju posjetioce "Zimskog grada", za koje je ove godine obezbjeđen i besplatan prijevoz kako bi mališani, ali i  odrasli koji žive van gradskog središta mogli uživati u zimi i zimskim zabavama i radostima, saopćili su iz Grada Konjica.

"Karneval dječijih osmijeha" u organizaciji Udruženja "Volonteri i prijatelji konjičke regije", koji ove godine slavi deset godina postojanja, okupio je veliki broj mališana koji su osim u defileu kroz grad te zabavi na malom trgu uživali i u takmičenju za najbolju i najmaštovitiju masku i novogodišnjim paketićima.

Zadovoljna rezultatima desetogodišnjeg truda kako bi se djeci Konjica omogućilo kvalitetno druženje u povodu Dana dječije radosti, Elvira Ćosić, koordinatorica Karnevala zahvalila je svima na podršci i odzivu. 

- Ovogodišnji karneval okupio je oko 300 djece učesnika, što je  uz roditelje i organizatore rezultiralo velikim defileom kroz grad. Zaista je čarobno bilo gledati svu tu radnosnu masu djece u šarenim kostimima, koji uljepšavaju ovaj događaj i učine da cio grad stane, obrati pažnju na njih, da budu viđeni takvi kakvi jesu, maštoviti, u igri i veselju. Zahvaljujem se svima onima koji su na bilo koji način podržali ovogodišnji karneval, posebno Gradu Konjicu koji ga je uvrstio u program manifestacije Zimski grad - kazala je Ćosić.

Na ovogodišnjem “Karnevalu dječijih osmijeha" najbolje maske, za koje su nagrađeni, imali su Nađa Jahić, Arian Macić i Ana Pranjić.

Naredni sadržaj "Zimskog grada" je koncert Dade Macića koji će biti održan u ponedjeljak, 25.decembra u 19 sati na trgu pored zgrade Gradske uprave Konjic, stoji u saopćenju.

federalna.ba/Fena

Konjic Karneval dječijih osmijeha Zimski grad
zapošljavanje Put ka EU Konjic Jablanica
0 30.03.2024 17:53
Konjic Jablanica pucnjava
0 15.03.2024 10:20
Dan nezavisnosti BiH Dan neovisnosti BiH Dan nezavisnosti Dan neovisnosti Konjic
0 01.03.2024 16:45
Konjic Dan nezavisnosti BiH Dan oslobođenja Konjica
0 29.02.2024 21:56
Dan nezavisnosti BiH Konjic Osman Ćatić
0 28.02.2024 15:14