Karijere vrhunskih sportista u neizvjesnosti zbog stavova o vakcinaciji protiv COVID-19
(Izvor: EPA-EFE/JUSTIN LANE)

Karijere vrhunskih sportista u neizvjesnosti zbog stavova o vakcinaciji protiv COVID-19

Svjesni da im to u velikoj mjeri može utjecati na karijere, neki vrhunski sportisti u svijetu i dalje ne žele primiti vakcinu protiv koronavirusa ili ne žele govoriti o tome i otkriti da li su vakcinisani, javlja Anadolu Ageny (AA).

U žiži svjetske sportske javnosti se ovih dana našao i prvi reket svijeta Novak Đoković i to nakon što su organizatori Grand Slam turnira Australian Open saopćili da neće moći nastupiti teniseri koji nisu vakcinisani protiv koronavirusa.

Đoković je za srbijanski list “Blic“ kazao da još uvijek ne zna da li će u januaru naredne godine nastupiti na turniru u Melbourneu kojeg je osvajao devet puta u karijeri.

Srbijanski teniser je istakao da mu smetaju pitanja da li je vakcinisan jer to smatra privatnom stvari. Također, smatra da neki pretjeruju u pravu na postavljanje pitanja i kritiziranja drugih ljudi.

Đoković je na meti kritika bio i zbog toga što je u jeku pandemije COVID-19 organizirao regionalni Adria Tour tokom kojeg su se koronavirusom zarazili i on i njegova supruga te teniseri Grigor Dimitrov, Borna Ćorić i Viktor Troicki.

I pojedine zvijezde američke košarkaške NBA lige su na meti kritika zbog nevakcinisanja, a u prvom redu je to košarkaš Brooklyn Netsa Kyrie Irving.

Rukovodstvo Netsa je saopćilo da Irving neće moći trenirati, niti nastupati sve dok se ne vakciniše.

I košarkaš Golden State Worriorsa Andrew Wiggins je tražio da bude oslobođen vakcinacije zbog vjerskih razloga, ali je nedavno promijenio odluku i vakcinisao se.

federalna.ba/AA

sport tenis Novak Đoković pandemija vakcina vakcinacija cjepivo cijepljenje koronavirus Covid19 virus
Srbija koronavirus
0 06.12.2021 15:25
studenti Sarajevo vakcinacija
0 06.12.2021 15:21
Ustavni sud Slovenije preboljeli vakcinacija koronavirus
0 06.12.2021 14:16
Bosna i Hercegovina koronavirus
0 06.12.2021 12:49