Karačić: Vjerujem da ćemo na Grbavici riješiti ostanak u Premijer ligi
(Izvor: Fena/Filip Kožul)

Karačić: Vjerujem da ćemo na Grbavici riješiti ostanak u Premijer ligi

U 32. kolu Premijer lige BiH na stadionu Grbavica sastaju se FK Željezničar i HŠK Posušje, a susret je na rasporedu u nedjelju s početkom u 17 sati.

Željezničar traži bodove u borbi za Evropu, dok će Posušje tražiti svoju priliku za bodove kojima bi osigurali ostanak u Premijer ligi.

Trener Posušja Branko Karačić naglasio je kako njegova momčad želi što prije osigurati ostanak i mirno završiti sezonu.

- Znamo da je skoro kraj prvenstva i da imamo još 180 minuta u kojima trebamo riješiti ostanak u Premijer ligi BiH. Vjerujem da ćemo riješiti naš ostanak na teškom gostovanju na Grbavici. Moramo znati da je prošli rezultat Željezničara kada su u sudačkoj nadoknadi izjednačili protiv Sarajeva vrlo važan za njihovu momčad i sada imaju priliku izboriti plasman u Evropu. Međutim, imamo i mi svoj cilj, a to je da što prije osiguramo ostanak u ligi – kazao je Karačić.

Poručio je kako se oni ne boje iako je  Željezničar  kvalitetna momčad koja ima motiv riješiti posljednje dvije utakmice u svoju korist i izboriti plasman u Evropu.

- Znamo njihove kvalitete, ali znamo da imaju jednu valovitu formu u prvenstvu - kazao je Karačić i dodao kako Josip Katavić ima problema s povredom i da nije u kadru za utakmicu na Grbavici.

Naglasio je da od svoje momčadi očekuje borbenost koja ih je krasila u posljednjim utakmicama.

- Od svojih igrača očekujem da prezentiraju igru iz prošlih utakmica u kojima smo bili borbeni i čvrsti. Nadam se da ćemo na takav način izboriti dobar rezultat i da nećemo ostaviti sve za zadnje kolo - rekao je trener Posušja.

Branič Frane Maglica je kazao da Posušje ide hrabro u ovu utakmicu i da žele ostvariti što bolji rezultat.

- Na Grbavici nas očekuje jedna teška utakmica i kvalitetan protivnik u dobroj atmosferi. Ova utakmica je važna za obje momčadi. Mi imamo svoj cilj koji želimo što prije ostvariti i vjerujemo da ćemo uspjeti – kazao je Maglica.

Dodao je kako među igračima vlada pozitivno ozračje i da s nestrpljenjem očekuju utakmicu protiv Željezničara.

- Nakon pobjede protiv Borca u našoj momčadi vlada sjajna atmosfera. Međutim, još uvijek je tu prisutan taj pritisak borbe za ostanak i nadamo se da ćemo nakon ove utakmice biti još jedan korak bliže ostanku u Premijer ligi - zaključio je igrač Posušja.

Utakmicu na Grbavici sudi Elvedin Topuzović iz Tuzle.

federalna.ba/Fena

FK Željezničar HŠK Posušje
Denis Ćorić FK Željezničar
0 12.06.2024 10:00
Admir Tunović FK Željezničar
0 29.05.2024 21:17
Igman FK Igman Konjic FK Željezničar
0 12.05.2024 17:34
HŠK Posušje HŠK Zrinjski
0 28.04.2024 19:28
FK Željezničar WWIN liga
0 18.04.2024 12:13