Kanton Sarajevo dobija specijalizirana taksi vozila za osobe sa invaliditetom

Kanton Sarajevo dobija specijalizirana taksi vozila za osobe sa invaliditetom

Zahvaljujući izmjenama Zakona o taksi prevozu osobe sa invaliditetom u Kantonu Sarajevo dobiće specijalizirana taksi vozila, izjavio je ministar saobraćaja KS Adnan Šteta.

U saopštenju iz Vlade KS navodi se da je nakon što je donesen Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o cestovnom prevozu bosanskohercegovačkog entiteta Federacija Bosne i Hercegovine, danas Skupština na prijedlog Vlade KS i Ministarstva saobraćaja usvojila izmjene Zakona o taksi prevozu, kojima će, između ostalog, biti omogućeno korištenje posebnih taksi vozila za osobe sa invaliditetom.

"Sve ranije inicijative našeg ministarstva, kao i kantonalnih i federalnih zastupnika urodile su plodom. Inicijative su se odnosile na to da se taksi prevoznicima prvenstveno omogući registracija vozila namijenjena za prevoz osoba sa invaliditetom, što je bio preduslov za rješavanje problema prevoza invalidnih lica taksi prevozom. Nastavit ćemo osluškivati potrebe građana i stvarati jednake uslove za sve", poručio je Šteta.

U saopštenju se dodaje da će Vlada KS shodno izmjenama i dopunama ovog zakona, u narednom periodu propisati Kodeks oblačenja i ponašanja taksi vozača u toku radnog vremena.

federalna.ba/AA

Kanton Sarajevo
nastava online nastava Kanton Sarajevo
0 18.04.2021 15:19
koronavirus Kanton Sarajevo
0 17.04.2021 10:16
Kanton Sarajevo čišćenje
0 17.04.2021 09:14
Kanton Sarajevo koronavirus
0 16.04.2021 10:45