Kanton Sarajevo dobija Košarkašku akademiju 'Bosna'

Kanton Sarajevo dobija Košarkašku akademiju 'Bosna'

Potpisivanjem Sporazuma o saradnji Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo i Košarkaškog Kluba "Bosna" stvoren je temelj za pokretanje projekta - Košarkaške akademije "Bosna".

U prostorijama Kluba, Sporazum su potpisali resorna ministrica, Adna Mesihović i predsjednik Kluba Dubravko Barbarić, čime je saradnja službeno ozvaničena.

- Ovim sporazumom stvaramo temelj za napredak mladih talenata. Košarkaška Akademija 'Bosna' će biti izvor znanja, inspiracije i podrške za sve mlade koji sanjaju o uspjehu na košarkaškom terenu - istakla je ministrica Mesihović.

Osnovni cilj Akademije je stručna edukacija mladih trenera i igrača, a planira se kontinuirano odvijanje aktivnosti u narednih nekoliko mjeseci.

Projekt Košarkaške akademije "Bosna" nije samo sportski, već i društveni angažman.

Mladi sportisti, osim sportskog treninga, bit će potaknuti na razvoj karakterističnih vrlina poput timskog rada, discipline i poštovanja prema protivnicima i suigračima.

Ova inicijativa također promovira zdrav način života među mladima, suprotstavljajući se sjedilačkom načinu života i promovišući fizičku aktivnost kao važan segment svakodnevnog života.

U prostorijama KK "Bosna" organizirano je i prigodno druženje s trenerima i mladim košarkašima, gdje su razmatrani svi detalji projekta koji obuhvataju stručno usavršavanje, naučnu evaluaciju rezultata, kao i selekciju najboljih mladih igrača za omladinske timove ovog sarajevskog košarkaškog kluba, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

federalna.ba/Fena

KK Bosna
KK Bosna Ministarstvo kulture i sporta KS Ajdin Delić Drago Božić
0 12.07.2024 17:52
košarkaško prvenstvo BiH Banja Luka KK Bosna
0 17.05.2024 12:06
košarka KK Bosna KK Sloboda KK Borac KK Igokea
0 04.05.2024 21:22
KK Bosna KK Igokea
0 24.04.2024 21:07
KK Borac KK Bosna
0 02.04.2024 22:42