videoprilog Prijatelja Srebrenice (Dnevnik 2)

Kandidati u Bratuncu za demokratske izbore, građani očekuju promjene

Zatvorena su birališta u opštini Bratunac. Prema podacima Centralne izborne komisije BiH, na prijevremenim izborima za načelnika ove opštine pravo glasa je imalo 18.787 upisanih birača.

Građani Bratunca su se na prijevremenim izborima za načelnika opštine izjašnjavali na 34 lokacije, kao i putem dva mobilna tima. 

Prema presjeku u 15 časova, izlaznost je 36,3%, kazala je Ivana Nedeljković-Milanović, predsjednica Opštinske izborne komisije.

Građani Bratunca su danas birali između dva kandidata – opozvanog načelnika Srđana Rankića i Lazara Prodanovića, SNSD-ovog kandidata kojeg je podržala koalicija stranaka. Oba kandidata smatraju da je najvažnije da izbori budu demokratski.

“Smatram da je izuzetno važno da prođu u mirnoj, fer i poštenoj atmosferi, kako bi odražavali volju građana Bratunca. Ovo je posebno važno kada se oni održavaju nakon opoziva”, kazao je Prodanović.

“Najvažnije je da sve prođe u fer i mirnom okruženju i atmosferi, da ljudi mogu na demokratski način da izaberu”, istakao je Rankić, nezavisni kandidat za načelnika Bratunca.

A građani su anketama kazali kako očekuju promjene.

federalna.ba

prijevremeni izbori izbori Bratunac
ekshumacija Zvornik Vlasenica Bratunac
0 28.03.2023 13:09
Žanjevo Bratunac nekompletni posmrtni ostaci
0 23.03.2023 17:18
Tajland izbori
0 21.03.2023 13:11