Kanadski turist ubijen, a još dvoje ranjeno u pucnjavi na jugu Meksika
(Izvor: Twitter)

Kanadski turist ubijen, a još dvoje ranjeno u pucnjavi na jugu Meksika

Kanadski turist je ubijen, a dvojica su povrijeđena u pucnjavi koja se nakon svađe dogodila u turističkom mjestu Playa del Carmen na jugu Meksika.

Prema prvim izvješćima, gost hotela napao je troje kanadskih turista koji su također odsjedali u tom hotelu u meksičkoj sveznoj državi Quintana Roo.

"Tri stradale osobe u hotelu 'Xcaret' odmah su prebačene u bolnicu, gdje je nažalost jedan preminuo. Gosti su kanadskog podrijetla", saopćio je državni tajnik za javnu sigurnost Lucio Hernandez Gutierrez na Twitteru.

Lokalne vlasti su na društvenim mrežama podijelile fotografije osumnjičenog koji je u bjekstvu i za kojim traje potjera.

Meksička država Quintana Roo poprište je velikog porasta nasilja. Od 2017. do 2020. godine u toj karipskoj regiji zabilježen je porast ubistava od 80,7 posto.

Sličan problem postoji i u gradiću Playa del Carmen, gdje su se proteklih godina dogodili brojni nasilni incidenti, uključujući pucnjavu u noćnom klubu u januaru 2017. godine u kojoj je šest osoba ubijeno, a 17 ranjeno. Većina žrtava bili su stranci.

Bataljon za turističku sigurnosti formiran je prošlog mjeseca iz Nacionalne garde Meksika i broji 1.500 vojnika zaduženih za sigurnost u turističkim destinacijama te zemlje.

federalna.ba/AA

Meksiko turisti napad ubistvo
navijači Notitngham Forest napad
0 19.05.2022 14:40
Meksiko SAD tunel krijumčarenje droge
0 17.05.2022 13:39
ubistvo Saudijska Arabija novinar
0 12.05.2022 15:51