Juniori FK Sloboda viceprvaci jeseni

U FK Sloboda po pravilu stasavaju sjajne generacije mladih fudbalera. Jednostavno, filozofija rada sa mladim naraštajima donosi rezultate. Potvrda toga je i juniorska selekcija koja ove sezone igra izvrsno.

Među njima su Ahmed Dedić, Eldar Mehmedović, Harun Hadžibeganović, Adi Alić, Anes Mehić, Tarik Saletović, Edvin Kovačević i drugi.

Izabranici trenera Amira Spahića jesenju polusezonu Omladinske Premijer lige BiH okončali su na drugoj poziciji osvojivši 33 boda. Tek jedan manje od prvoplasirane Zvijezde 09 sa kojom će se, po svemu sudeći, voditi bitka za šampionski pehar.

Crveno  - crni su odigrali 13 mečeva, upisali čak 11 pobjeda uz po jedan remi i poraz uz impresivnu gol razliku – 31:10.

„Moramo biti zadovoljni. Da nam je neko ponudio prije početka sezone da budemo viceprvaci objeručke bismo prihvatili. Ipak, kako je sve išlo u polusezoni, trebali smo se na kraju naći na prvoj poziciji. Desilo se da je na kraju Zvijezda 09 zauzela to mjesto i mi im na tome čestitamo“, objašnjava Amir Spahić, trener juniorske selekcije koji zajedno sa saradnikom Edinom Ribićem radi izvrstan posao sa U-19 timom FK Sloboda.

Polusezona je okončana, ali juniori nastavljaju sa trenažnim procesom. Tri puta sedmično sve do 15. decembra kada će na jednomjesečni odmor. Već od 15. januara slijedi okupljanje i pripreme za proljetne izazove. Nastavak prvenstva planiran je 07. marta.

Iako su bodovno naši juniori i Zvijezda 09 odmakli pratnji, Spahić ističe da će borba za titulu biti nikad zanimljivija.

„Liga je jako kvalitetna. Možda jesmo bodovno pobjegli drugim timovima, ali Željo, Zrinjski, Široki Brijeg i Sarajevo, sve su to dobre ekipe“, poručuje Spahić koji već treću sezonu radi sa juniorskim pogonom FK Sloboda.

Prošle godine takođe je sa ekipom bio viceprvak, no uslijedio je prekid sezone. Nema sumnje da su okolnosti bile drugačije, Crveno – crni bi se i tada borili za titulu prvaka BiH.

Ono što svakako treba da raduje je to da u Rudarskoj 2 stasava još jedna kvalitetna generacija mladih igrača. Momci koji bi u budućnosti trebali postati okosnica prvog tima Crveno – crnih.

„To je glavna intencija i već sada mogu reći da smo iz ove generacije isprofilisali tri – četiri fudbalera na koje možemo ozbiljno računati kada je prvi tim u pitanju“, zaključuje Amir Spahić, tvorac sjajnih juniora FK Sloboda.

federalna.ba/Dino Durmić

fudbal Diego Armando Maradona Napoli
0 04.12.2020 20:56
sport fudbal Evropa liga Crvena zvezda Hoffenheim Gent Liberec
0 03.12.2020 21:05
FK Sloboda Široki Brijeg sport fudbal
0 03.12.2020 14:02