JU Kantonalna bolnica Zenica: Zbog blokada Grada Zenica njemački partner odustao od projekta
(Izvor: Fena/Arhiva)

JU Kantonalna bolnica Zenica: Zbog blokada Grada Zenica njemački partner odustao od projekta

JU Kantonalna bolnica Zenica saopćila je danas da i pored izmijenjenih okolnosti, tj. da je JU Kantonalna bolnica Zenica, pravomoćnom presudom Kantonalnog suda, postala vlasnik zemljišta i objekata u krugu bolnice, privatni partner sa kojim je 2019. godine potpisala Ugovor o JPP za realizaciju Projekta interventne kardiologije, ostaje kod odluke o sporazumnom raskidu ugovora.

Naime, kako se navodi u saopćenju, zbog blokada Grada Zenica i nemogućnosti obezbjeđenja prava građenja, kako je bilo predviđeno ugovorom, probijeni su predviđeni rokovi i došlo je do promjene poslovne politike privatnog partnera i gubitka interesa za realizaciju projekta.

Obzirom na navedeno JU Kantonalna bolnica Zenica će u sljedecim danima i mjesecima intenzivirati aktivnosti na iznalaženju zamjenskog privatnog partnera, u skladu sa Zakonima i novim okolnostima, te nastojati obezbjediti što raniju realizaciju Projekta interventne kardiologije.

- Ovaj projekat i dalje ostaje jedan od najprioritetnijih zdravstvenih projekata, čija će realizacija imati ogroman značaj za zdravlje svih stanovnika našeg kantona - poručuju iz Kantonalne bolnice Zenica.

federalna.ba/Fena

JU Kantonalna bolnica Zenica projekat
BNP Zenica projekat Feminističko čitanje klasika
0 21.02.2024 08:08
karcinom karcinom grla karcinom vrata karcinom lica onkologija Kantonalna bolnica Zenica JU Kantonalna bolnica Zenica KBZ bolnica Zenica
0 15.01.2024 22:59
Srebrenica Memorijalni centar Srebrenica-Potočari projekat Nacrt kalendara sjećanja
0 28.11.2023 10:45
Kanton 10 ZHK projekti projekt projekat
0 12.10.2023 18:29