Josh Hope u 22 godini napušta fudbal zbog "maltretiranja na društvenim mrežama"
(Izvor: Youtube/Printscreen)

Josh Hope u 22 godini napušta fudbal zbog "maltretiranja na društvenim mrežama"

Talentovani 22-godišnji veznjak iz Australije objavio je da napušta profesionalnu fudbalsku karijeru zbog tjeskobe koju je trpio zbog "zlostavljanja na društvenim mrežama".

Hope je bio odličan igrač. Prije pet godina postao je prvi igrač iz Tasmanije koji je dobio fudbalsku stipendiju Australskog instituta za sport, a samo godinu dana kasnije debitirao je za Melbourne Victory u utakmici protiv Juventusa. Činilo se kako je velika karijera pred njim, međutim zlostavljanje na društvenim mrežama počelo je djelovati ne samo na njegove nastupe na terenu već i na njegovo cjelokupno mentalno zdravlje.

"Igrao sam dobro, ali ne konstantno i sigurno da nisam bio tamo gdje samo želio biti", rekao je Hope.

"Skrivio sam penal. Dešava se, ali nakon te utakmice na stotine oznaka se pojavilo na društvenim mrežama i sve je bilo negativno. Da ne spominjem privatne poruke. U jednoj poruci je pisalo da će me ubiti ako mi se to ponovi. To je začarani krug gdje se toliko uplašiš da ne možeš igrati normalno. Nije važno ni ako odigrate dobro u narednim utakmicama, ljudi ne prestaju da vas mrze.", rekao je Hope.

Njegov agent John Grimaud vjeruje da će se vratiti "bolji nego ikad".

"Tužno je vidjeti da igrač odlazi od igre koju svi volimo zbog maltretiranja na društvenim mrežama. Mnogi će reći da ojačaš i nastaviš dalje, ali lako je reći kad se niste niste nosili sa takvim pritiskom", objavio je Grimaud na Twitteru.

Ovo nije prvi slučaj da igrač napušta fudbal zbog prevelikog pritiska i negativnih komentara na društvenim mrežama. Nekadašnji mladi golman engleske fudbalske reprezentacije Ted Smith odlučio je da se penzioniše sa samo 24 godine zbog negativnih komentara i poruka koje su mu narušavale mentalno zdravlje. 

federalna.ba/SportBible

fudbal Juventus Australija
Australija pucnjava evakuacija Canberra
0 14.08.2022 08:31
fudbal nogomet Željezničar Tuzla City
0 13.08.2022 23:24
sport fudbal nogomet Prva liga Federacije BiH BiH
0 13.08.2022 21:43
sport fudbal nogomet Bundesliga Njemačka Schalke 04 Borussia Monchengladbach
0 13.08.2022 21:40
sport fudbal nogomet Italija Serie A Milan Udinese
0 13.08.2022 21:34
sport fudbal nogomet Celta Espanyol Španija Španjolska
0 13.08.2022 21:03