José Mourinho o mentalitetu trenera Lazia uoči velikog rimskog derbija
(Izvor: CNN/Silvia Lore/Getty Images)

José Mourinho o mentalitetu trenera Lazia uoči velikog rimskog derbija

Trener fudbalera Rome José Mourinho uporedio je svoje kvalitete i broj trofeja sa "trenerom koji je jedva išta osvojio", u odgovoru na izjavu Maurizioa Sarria iz Lazija, uoči velikog derbija dva rimska kluba u Seriji A. Roma će igrati 12. novembra protiv Lazija, a dvojica trenera svojim izjavama uveliko najavljuju utakmicu. Mourinho je prvo rekao da je Lazio u prednosti pred derbi jer je njegova utakmica u Ligi šampiona dva dana ranije u odnosu na utakmicu Rome protiv Slavia, koja se igra večeras u Pragu u Ligi Evropa.

Sarri je na to odgovorio da njegova ekipa mora da ide "u rat" protiv holandske ekipe, a da Romu u Pragu čeka "prijateljska" utakmica, pošto će Mourinho moći da odmori nekolicinu igrača. Lazio je u utorak u Rimu pobijedio Feyenoord sa 1:0.

"Ako bi neko trebalo da se osjeća uvređeno to je Slavia iz Praga, a ne ja. Kao da Slavia nema kvalitet. Uvijek poštujem moje protivnike. Možda je to razlika između trenera koji je osvojio 26 titula i onog koji je jedva išta osvojio, takva vrsta mentaliteta", rekao je Mourinho, prenio je Eurosport.

"Svaka utakmica mora da se shvati ozbiljno, nema prijateljskih. Volio bih da čujem reakciju Serije A, pošto je to bila objektivna i direktna kritika. Sačekat ću", dodao je portuglaski trener.

Poslije tri kola u Grupi G Roma je prva na tabeli sa svih devet bodova, Slavia ima šest bodova.

Veliki rimski derbi igra se u nedjelju od 18 časova, a Lazio će biti domaćin.

Roma u duel ulazi kao sedma na tabeli sa 17 bodova, a Lazio kao 10. sa bodom manje.

federalna.ba/Beta

Lazio Jose Mourinho Roma
Jose Mourinho Fenerbahce
0 03.06.2024 20:33
Roma Francuz Ghisolfi
0 20.05.2024 11:48
Jose Mourinho reklama
0 09.05.2024 15:13
Evropska liga Bayer Leverkusen Roma Marseille Atalanta
0 02.05.2024 23:21
Juventus Roma Federico Chiesa
0 19.04.2024 14:16