Još jedna škola u FBiH zabranila mobitele
(Izvor: BBC/Ilustracija)

Još jedna škola u FBiH zabranila mobitele

Vijeće roditelja i škole u suradnji s Učiteljskim vijećem donijelo je odluku o zabrani donošenja i uporabe mobitela u OŠ Čerin u Čitluku.

Ukoliko učenik iz opravdanog razloga (bolest ili drugi opravdani razlog) ponese mobitel u školu dužan je prije početka nastave o tome obavijestiti učitelja, razrednika i dežurnog nastavnika, pojašnjavaju iz škole.

Ako se kod učenika pronađe mobitel, napominju, isti se oduzima i predaje u tajništvo škole te se informira ravnatelj.

Oduzeti mobitel može preuzeti samo roditelj djeteta koji se prilikom preuzimanja mobitela obavještava o izrečenoj opomeni za kršenje Kućnog reda škole što prema Pravilniku o stegovnoj odgovornosti donosi sniženu ocjenu iz vladanja za učenika.

Osnovna škola "Bila" u Vitezu bila je prva u BiH koja je zabranila upotrebu mobitela tijekom boravka djece i nastavnika u školi kako bi potaknula veću socijalizaciju među učenicima i spriječila maloljetničku delinkvenciju koja se često pojavljuje na društvenim mrežama i potiče nasilje među mladima.

Nedavno je u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH podnesena inicijativa koja se odnosi na izradu propisa kojim bi se zabranila upotreba mobilnih telefona i tableta tijekom trajanja nastave u svim osnovnim i srednjim školama u Federaciji BiH, osim u situacijama kada je upotreba nužna zbog edukativnih, medicinskih i drugih opravdanih razloga.

federalna.ba/Fena

škola mobitel
Njemačka incident škola
0 22.02.2024 12:46
Hadžići dimna bomba škola
0 19.02.2024 17:11
Mobiteli mobitel škola škole Široki Brijeg Čitluk
0 04.01.2024 23:58
škola Ujedinjene nacije napad Izrael
0 27.12.2023 10:56