Jokić suspendovan na jednu utakmicu, Morris i Butler novčano kažnjeni

Jokić suspendovan na jednu utakmicu, Morris i Butler novčano kažnjeni

Košarkaš Denvera Nikola Jokić suspendovan je danas na jednu utakmicu zbog incidenta sa igračem Miamija Markieffom Morrisom tokom utakmice u NBA ligi.

U utakmici odigranoj u noći između ponedjeljka i utorka srbijanski centar isključen je 2:39 minuta prije kraja, nakon što je snažno sa leđa udario Morrisa, koji ga je prije toga udario laktom.

Obojica su tada isključeni, a uprava lige odlučila je da na jednu utakmicu suspenduje najkorisnijeg igrača (MVP) iz prošle sezone, a Morris je kažnjen sa 50.000 dolara. Novčano je kažnjen i igrač Miamija ajamija Jimmy Butler, sa 30.000 dolara, "zbog pokušaja eskalacije svađe".

Jokić neće igrati u predstojećoj utakmici protiv Indiane, a Morris će izostati iz meča sa Los Angeles Lakersima zbog udarca koji je dobio u vrat.

"To je situacija iz koje svi možemo mnogo da naučimo, da ne dozvoljavamo emocijama da prevladaju", rekao je trener Denvera Michael Malone, nekoliko sati prije objavljivanja odluke lige o incidentu.

Jokić je poslije utakmice rekao da je napravio glup potez i da se loše osjeća.

U priču o incidentu uključila su se braća umiješanih košarkaša - Strahinja i Nemanja Jokić, kao i Marcus Morris, koji su na Twitteru razmjenjivali poruke i poziv na obračun.

Denver će 29. novembra igrati na gostovanju protiv Miamija.

federalna.ba/Beta

Nikola Jokić Markieff Morris incident NBA
Brittney Griner NBA košarkašica
0 04.08.2022 15:43
Bill Russell NBA
0 31.07.2022 21:35
NBA Nikola Jokić košarka
0 09.07.2022 09:54
Jusuf Nurkić NBA Portland Trail Blazers
0 01.07.2022 20:21