Jean-Jacques Annaud traži amaterske snimke za svoj film o požaru u katedrali Notre Dame
(Izvor: Arhiva)

Jean-Jacques Annaud traži amaterske snimke za svoj film o požaru u katedrali Notre Dame

Francuski reditelj Jean-Jacques Annaud uputio je danas poziv amaterima snimateljima u svijetu da mu pošalju snimke požara u katedrali Notre Dame u Parizu za potrebe igranog filma koji će on režirati.

Snimci trebaju, po mogućnosti, da prikazuju saobraćajni kolaps u vrijeme tog kobnog događaja, da ilustruju pjevanje ljudi tokom noći kojima hrabre vatrogasci ili reagovanja u inostranstvu na katedralu Notre Dame u plamenu, a mogu biti poslati na specijalni internet sajt "notredamebrule.com".

Izabrani snimci bi mogli da budu uvršteni, uz nadoknadu, u njegov film "Notre Dame gori" (Notre Dame brule) koji treba da završi 2022. godine.

Sedamdesetsedmogodišnji reditelj poznat po filmovima "The Bear" (Medvjed) iz 1988, "Ime ruže" iz 1986, "Dva brata" iz 2004. upustio se snimanje filma požara koji je djelimično uništio parisku crkvu Notre Dame u aprilu 2019. godine.

Zamišljen kao film velikog spektakla ostvarenje će imati oko pet odsto arhivskih snimaka drame, sa rekonstrukcijama događaja.

Scenario se drži stvarnog događaja.

"Nećemo prepričavati izmišljotine, dovoljno je slijediti realnost koja je beskrajno baroknija, ponekad burleskna", rekao je ranije, u martu, reditelj za France Presse, u vrijeme kada je počelo snimanje. "Ne bih smio da pravim takva dramatična odstupanja da nisu oslonjena na realnost. Nikad nisam brže pisao scenario", rekao je on. 

federalna.ba/Beta

Jean-Jacques Annaud film Notre Dame
Obdukcija vanzemaljaca film aukcija
0 01.06.2021 13:21
Danis Tanović film
0 03.05.2021 11:48
Oscar film Los Angeles
0 25.04.2021 17:54
Pjer Žalica kultura film Quo Vadis, Aida? Jasmila Žbanić
0 24.04.2021 18:43