Jay-Z ulaže u rizični kapital u sektoru marihuane u korist manjina
(Izvor: EPA/LARRY W. SMITH)

Jay-Z ulaže u rizični kapital u sektoru marihuane u korist manjina

Američki raper i producent Jay-Z, suprug pjevačice Beyonce, osnovao je investicijski fond s 10 milijuna dolara kako bi podupirao mala poduzeća u sektoru marihuane u vlasništvu Afroamerikanaca.

Shawn “Jay-Z” Carter koji želi biti predvodnik u legalnoj industriji marihuane u Sjedinjenim Državama  stvorio je taj instrument rizičnog kapitala pošto je u prosincu otkupio platformu za izravnu prodaju potrošačima u Kaliforniji Calivu i tvrtku Left Coast, proizvođača marihuane.

“S početnih 10 milijuna dolara i uz godišnje ulaganje od barem 2 posto neto dobiti, okrećemo se diversifikaciji trgovinskog vodstva i radne snage”, ističe se u priopćenju matične tvrtke Parent (bivšeg Subversive Capitala) kojega je Jay-Z “glavni vizionar”.

Parent Company (TPCO) je od prošlog tjedna izlistana na kanadskoj burzi NEO Exchange. Pjevačica Rhianna je među njezinim ulagačima.

Tvrtka se obvezuje da će svake godine 2 posto svoje dobiti ulagati u taj novi “Investicijski fond za socijalnu jednakost” koji je osnovao raper.

Holding sa sjedištem u San Joseu u Kaliforniji, u 2020. je imao promet od 185 milijuna dolara na tržištu marihuane koje se procjenjuje na 7,5 milijarda dolara samo u Kaliforniji, gdje je konzumiranje marihuane dopušteno za rekreativnu upotrebu kao i u petnaestak američkih država.

federalna.ba/Hina

Jay-Z fond mala poduzeća marihuana
hapšenje narkotici marihuana
0 12.07.2022 15:56
narkotici marihuana Derventa hapšenje
0 29.06.2022 11:01
marihuana hapšenje narkotici
0 17.06.2022 11:04
SIPA hapšenje marihuana
0 14.06.2022 13:19