Javni doček Nove 2024. - Sarajevska priča uz četiri benda i dobar provod

Javni doček Nove 2024. - Sarajevska priča uz četiri benda i dobar provod

Grad Sarajevo, kao i prethodnih godina, i ove godine poduzeo je sve aktivnosti na realizaciji projekta Javnog dočeka Nove godine u Sarajevu, a sve u cilju da i ove godine naš grad zadrži status novogodišnjeg centra regije.

Gradska uprava Grada Sarajeva intenzivno je u proteklom periodu radila na organizaciji Javnog dočeka Nove godine u Gradu Sarajevu i sve aktivnosti su u velikoj mjeri finalizirane.

S tim u vezi pregovori su zaključeni sa svim izvođačima, i uskoro će se, kada se ispoštuju zakonske procedure i zakonom propisani uslovi, pristupiti finaliziranju svih detalja - saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

Pored toga što se intenzivno radi na kreativnim i programskim aktivnostima, Uprava Grada Sarajeva mora poštovati zakonske procedure, a što neće dovesti u pitanje dobru zabavu na koju su građani i turisti u Sarajevu navikli za 31.12.2023. godine.

Javni doček će biti više od svirke ispred Vječne vatre, jer organizatori pripremaju i jedinstven propratni događaj pod nazivom „Sarajevska priča" u kojem će se pojaviti i dio popularnih Nadrealista koji privlače pažnju publike svih generacija.

U ovom momentu Gradska uprava finalizira radnje koje su pokrenute na vrijeme, a tiče se svih tehničko - organizacijskih radnji, dogovora sa policijom, kumunalnim preduzećima kao i firmama koje pružaju usluge javnog gradskog saobraćaja, kao i izbor tehničkog organizatora.

Akcenat je na besprijekornoj organizaciji i sigurnosti svih posjetilaca kako bi se omogućio potpuni i jedinstveni ugođaj za javni doček.

U narednom periodu planirano je održavanje pres-konferencije, gdje će prisustvovati frontmeni bendova i autori projekta, a sama pres-konferencija bit će urađena u nesvakidašnjem stilu, što će na neki način najaviti dobru zabavu i provod na dan dočeka Nove 2024.godine.

Pored toga, ovo je prvi put da se Javni doček svojim konceptom prilagođava i televizijskom prenosu sa najsavremenijom opremom i kompleksnom produkcijom, tako da će i svi oni koji ne budu u Titovoj ulici imati priliku pratiti jedinstveni događaj ispred malih ekrana, širom regije.

Pored bendova „Letu štuke", ”Bombaj štampa", „Zabranjeno pušenje" i „Crvena jabuka”, za koje je Grad Sarajevo ranije najavio, na sceni bi se odvijao jedinstveni humoristični scenski performans. Inače, ovo je po prvi put ikad da u jednoj noći, u novogodišnjoj noći, nastupaju četiri popularna benda - najavili su iz Gradske uprave Grada Sarajeva.

federalna.ba/Fena

Sarajevo Doček Nove godine
Sarajevo Azerbejdžan godišnjica Hodžalija
0 26.02.2024 13:26
komunalni radnici Sarajevo protesti povećanje plata
0 26.02.2024 10:51
bomba bačena Sarajevo MUP KS
0 26.02.2024 10:23
Security Excellence Hackathon Sarajevo
0 24.02.2024 13:27
Muzika spaja Sarajevo PRO-budućnost USAID
0 23.02.2024 21:18