videoprilog Dine Durmića (Dnevnik 2 - Sport)

Sloboda u subotu dočekuje Željezničar

U okviru 18. kola Premijer lige BiH fudbaleri Slobode ovog vikenda dočekuju Željezničar. Utakmica se igra u subotu u 15:00 sati na stadioinu Tušanj u Tuzli.

Iako trener Željezničara Tomislav Ivković nije bio zadovoljan određenim segmentima igre svojih fudbalera u utakmici prošlog kola, određena problematika mora biti iza njih, istakao je danas. Od svojih igrača u sutrašnjem susretu očekuje borbu i zalaganje, budući da su se spremali na najbolji način. I u Slobodi su vrijedno trenirali i uigravali taktičke zamisli, koje će sutra provesti na teren.

„Što se tiče sutrašnje utakmice, respekt Fudbalskom klubu Željezničar. Mi preuzimamo ulogu favorita kao i protiv svakog protivnika koji je dolazio od početka sezone. I mi smo malo u hendikepu, igramo malo oslabljeni bez kapitena Beganovića i Ćivića“, izjavio je Adnan Jahić, član Stručnog štaba FK Sloboda.

Bez obzira na nedostatke, od ostalih igrača u stručnom štabu Slobode u utakmici protiv Željezničara, očekuju da daju maksimum uz htijenje i želju za pobjedom.  U timu sa Tušnja vlada pozitivna atmosfera i svi su puni elena za osvajanjem novih bodova.

“Momci su dobro radili tokom čitave sedmice i sigurno da uz maksimalan pristup i zalaganje, uz veliku podršku naših navijača možemo doći do pozitivnog rezultata, a u ovom slučaju za nas bi to bila samo tri boda”, poručio je Saša Maksimović, igrač FK Sloboda.

Željezničar trenutno zauzima sedmo mjesto na tabeli sa 22, dok je Sloboda šesta s bodom više u odnosu na sutrašnjeg protivnika.

federalna.ba/Dino Durmić

FK Sloboda FK Željezničar
FK Tuzla City FK Sloboda Premijer liga BiH u nogometu
0 07.08.2022 19:14
FK Željezničar FK Velež
0 05.08.2022 19:34
Tuzla Cityja fudbal FK Sloboda
0 05.08.2022 13:51