Izvještaj protiv tri lica zbog prevara u privrednom poslovanju
(Izvor: Ilustracija)

Izvještaj protiv tri lica zbog prevara u privrednom poslovanju

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka podnijeli su danas Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka Izvještaj protiv tri lica inicijala D.Ć., S.K. i D.G. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da su počinila tri krivična djela „Prevara u privrednom poslovanju“.

Prijavljena lica D.Ć. i S.K. se sumnjiče da su navedena krivična djela počinila od juna 2020. godine do decembra 2021. godine, na način da su u Banjaluci osnovali društvo ograničene odgovornosti, te u više navrata poručili robu od pravnih lica iz Banjaluke i Gračanice u vrijednosti od oko 17.500 KM, iako su znali da društvo koje su osnovali nema novčanih sredstava da plati poručenu robu.

Lice D.G. se sumnjiči da je iskoristilo saradnju i poznanstva sa licima D.Ć. i S.K. te predstavljajući se kao lice D.Ć. u više navrata preuzimao robu od pravnih lica iz Banjaluke i Gračanice, a koju nije platio u naznačenim rokovima.

Policijska uprava Banjaluka poziva sve građane, da ukoliko su bili žrtva ovakvih prevara ili imaju bilo kakva saznanja o istima, da prijave najbližoj policijskoj stanici.

federalna.ba

policija Banjaluka Gračanica
Banja Luka Banjaluka Evropski centar za mir i saradnju Doris Pack biskup banjalučki Franjo Komarica
0 20.09.2023 17:04
Christian Schmidt biskup banjalučki Franjo Komarica Franjo Komarica Banjaluka Banja Luka
0 17.09.2023 19:09
sindikati protesti Banjaluka Banja Luka
0 11.09.2023 20:33