Izvedbom komedije 'Ovaj mali život' otvorena 'Mostarska liska'

Izvedbom komedije 'Ovaj mali život' otvorena 'Mostarska liska'

Premijernom izvedbom predstave "Ovaj mali život” u režiji Emine Kovačević-Podgorčević, nastale u koprodukciji Narodnog pozorišta Mostar i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, u petak je otvoreno 21. izdanje Međunarodnog festivala komedije "Mostarska liska“.

U osam dana trajanja festivala posjetioci će imati priliku uživati u sedam pozorišnih predstava komedijskog žanra iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije.

Dobrodošlicu publici u Narodnom pozorištu Mostar poželio je direktor tog pozorišta Emir Spahić, a Festival je proglasio otvorenim predsjednik mostarskog Gradskog vijeća Salem Marić.

Marić je kazao kako je večeras posebno sretan jer 'Mostarsku lisku' otvara predstava rađena u koprodukciji mostarskih teatarskih kuća.

- Drago mi je da smo zajedno, da se družimo, da umjetnost i kultura pokazuju da jesu i da trebaju biti temelj spajanja, kako u Gradu Mostaru, tako i u Bosni i Hercegovini. Želim vam da uživate narednih sedam dana u odličnim izvedbama te da sa smjehom ispratite sve predstave - poručio je Marić.

Ovogodišnji stručni žiri čine Emir Hadžihafizbegović, Miroslav Momčilović i Maja Lasić, a ceremonija zatvaranja festivala i svečana dodjela nagrada bit će upriličeni u petak, 24. maja.

federalna.ba/Fena

Mostarska liska
Mostarska liska festival komedije Teatar Exit
0 24.05.2024 08:50
Mostarska liska Međunarodni festival komedije
0 09.04.2024 14:43
Mostarska liska Mostar
0 27.05.2023 10:23
Mala liska Mostarska liska
0 24.05.2023 08:32