Izložba Maše Paunović "Oslobađanje" gostuje u Kosači
(Izvor: Fena/HDHS Kosača)

Izložba Maše Paunović "Oslobađanje" gostuje u Kosači

Izložba akademska kiparice Maše Paunović "Oslobađanje" bit će otvorena u četvrtak, 4. travnja, u Galeriji kraljice Katarine Kosače u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače s početkom u 20 sati.

Maša Paunović akademska je kiparica koja u kiparskoj tradiciji nudi put osobnog pročišćenja, emocijom oblika koji nam je često kamen spoticanja prema oslobođenju od onoga što duh civilizacije odvodi od iskonskog.

Kiparska tradicija podrazumijeva i tradicionalni medij kamena, mramora ili drveta u kojem se kiparica odabire izraziti hermeneutičkim iskustvom prema promatraču, napose, najavili su organizatori.

Maša Paunović rođena je 30. studenoga 1981. godine u Beogradu. Diplomirala je 2005. godine na Fakultetu primijenjenih umjetnosti u Beogradu sa srednjom ocjenom 9,30 na odsjeku kiparstvo, u klasi prof. Zorice Janković i prof. Miluna Vidića.

Iste godine upisala je magistarske studije i u srpnju 2010. je obranila magistarski rad na temu „Sanduk-duh vremena, Trg Republike, Beograd“ iz oblasti kiparstvo.

U studenom 2012. završila je tečaj specijalizacije u oblasti umjetničke obrade metala kod kipara Arnalda Pomodora, u institutu „Centro Tam“ u Italiji.

Izlaže od 2002. godine i sudjelovala je na preko stotinu kolektivnih i osam samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu.

federalna.ba/Fena

izložba