Izložba i radionice „Revolucija dok mirišem baš lijepo" u Sarajevu i Banjaluci
(Izvor: Eu Info Centar)

Izložba i radionice „Revolucija dok mirišem baš lijepo" u Sarajevu i Banjaluci

Regionalno poznata vizuelna umjetnica Andrijana Vešović Zombijana održat će izložbu svojih radova „Revolucija dok mirišem baš lijepo" u Sarajevu 22. maja u „Kutcha concept store" (Skenderija 17)  i u Banjaluci 25. maja u Domu omladine (Đure Daničića 1).

Zombijanini radovi „Revolucija, dok miriše baš lijepo"  predstavljaju izložbu koja se fokusira na ženska prava i teme, obuhvatajući različite aspekte od ukosnica do širih društvenih tema. Cilj izložbe je da publici omogući prevazilaženje tradicionalnog iskustvo jednostavnog gledanja umjetničkih djela koja su već dostupna na Internetu.

Nakon izložbe bit će upriličena aukcija izloženih radova, a sav prikupljeni prihod od aukcijske prodaje izloženih umjetničkih djela bit će doniran sigurnim kućama za žene u Sarajevu i u Banjaluci. Na taj način, izložba ne samo da podiže svijest o ženskim pitanjima i pravima, već i materijalno doprinosi vrijednom cilju koji direktno podržava i osnažuje žene u zajednici. U okviru aktivnosti, u Sarajevu i Banjaluci organizovat će se i radionice "Dobri dijelovi mog dana" tokom kojih će Zombijana podučiti učesnice različitim tehnikama crtanja i umjetničkim vježbama koje podstiču pažnju i zahvalnost. Cilj radionica je osnažiti kreativno izražavanje učesnica. 

U Sarajevu će izložba biti otvorena u ponedjeljak, 22. maj 2023. u 19 sati, a  Banjoj Luci u četvrtak,  25. maj 2023. u 19 sati. 

O autorici:

Zombijana - Andrijana Vešović rođena je u Podgorici 1991. godine. Od 2012. godine počela je da "crta Twitter" i ovim poduhvatom stekla je značajan broj pratilaca, tačnije preko 247 hiljada pratilaca samo na Instagramu. Njena reputacija se brzo proširila, što ju je dovelo do toga da drži brojne izložbe i radionice širom zemalja Zapadnog Balkana, prikazujući više od 600 ilustracija. Njen rad tu nije stao, jer nastavlja da promoviše svoju umjetnost, širi bazu obožavatelja i govori za one koji ne mogu.

federalna.ba/Fena

izložba