Izložba 'Gdje tražiti stvarnost' Katarine Galić otvorena u Širokom Brijegu
(Izvor: Fena/NV Galerija)

Izložba 'Gdje tražiti stvarnost' Katarine Galić otvorena u Širokom Brijegu

Samostalna izložba akademske grafičarke Katarine Galić "Gdje tražiti stvarnost“ otvorena je sinoć  u NV galeriji u Širokom Brijegu.

Mlada se umjetnica predstavila s 20 digitalnih crteža u kojima istražuje ljudske unutarnje svjetove, o čemu je osvrt napisao britanski digitalni umjetnik John Hawkins.Izložbu je predstavila i otvorila vlasnica NV galerije, akademska slikarica Dragana Nuić-Vučković.

Katarina Galić, dobitnica je nagrade za crtež na XI. Međunarodnom bijenalu umjetnosti minijature u Tuzli 2021. godine, prestižnoj manifestaciju koju JU BKC TK organzuje već više od dvije decenije. U martu o ve godine predstavila se tuzlanskoj publici s radovima iz ciklusa “Misli”.

U tom ciklusu autorica kroz  minijature  otkriva svoj svijet, dajući publici priliku da zavire u njezinu podsvijest. Latinska izreka “Omnia mea mecum porto” (“Sve svoje nosim sa sobom”) savršeno opisuje namjeru autorice da dokumentira svoje opservacije i transformacije u svoj džepni dnevnik.  Kroz  trenutke iz prošlosti, bilježi sadašnjost i predstavlja viziju budućnosti. Ciklus postaje putovanje kroz vrijeme, otvarajući prozor u autoričinu stvarnost, zapisao je  o njenim radovima  mag. grafike Marko Grubešić.

Katarina Galić rođena je 1992. u Imotskom. Završila je Gimnaziju fra Dominika Mandića u Širokom Brijegu. Diplomirala je 2020. godine na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu u klasi prof. Igora Dragičevića. Dobitnica je nagrade za crtež na XI. Međunarodnom bijenalu umjetnosti minijature u Tuzli 2021. godine, nagrade Federalnog ministarstva nauke i obrazovanja 2019. godine i Rektorove nagrade 2018. godine.  Izlagala je na jednoj samostalnoj te više skupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu radi u zvanju asistenta na grafičkom odjelu.

Nova izložba Katarine Galić "Gdje tražiti stvarnost“ biće otvorena do 10. lipnja, saopćili su iz  NV galerije Široki Brijeg.

federalna.ba/Fena

 

 

izložba