videoprilog Ivane Đurđević-Bajić (Federacija danas)

Izgradnja autoputa Bijeljina - Rača teče planiranom dinamikom

Radovi na izgradnji autoputa Bijeljina - Rača teku planiranom dinamikom, istakli su predstavnici Vlade RS i Srbije obišavši lokacije na kojima se izvode radovi. Dio autoputa Bjeljina - Rača odvija se uz podršku Srbije od 80 odsto, a Republika Srpska učestvuje sa 20 odsto.

Radove, čiji je završetak planiran za kraj 2025. godine, mogli bi ubrzati izgradnja Drinskog nasipa, te preostali neriješeni imovinsko-pravni odnosi koji čine 2% od ukupne trase.

"Ti radovi teku predviđenom dinamikom i ukoliko riješimo neke probleme, kao što je Drinski nasip, sam izvođač je spreman da ubrza taj proces, da završetak ne bude 2025. godina nego i nešto ranije”, kazao je ministar saobraćaja i veza RS-a Nedeljko Čubrilović.

U narednih nekoliko godina će biti završena dva autoputa i dvije brze saobraćajnice.

"Prvi je ova, Sremska Rača - Kuzmin, na strani Srbije oko 18 kilometara, most koji je skoro sasvim i završen, oko 88 odsto i do kraja godine će biti u potpunosti završen. Imaćemo integrisan granični prelaz na autoputu na teritoriji Srbije, a ovdje na starom mostu biće integrisan prelaz na teritoriji BiH, tako da će ovaj autoput biti prvi koji je završen. Mi finansiramo 80% radova u RS-u i nastavićemo to da finansiramo”, kazao je Goran Vesić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

 


Paralelno se gradi i autoput Ruma – Šabac, koji će, kako navode, biti završen do septembra. Takođe, nastavljaju se i radovi na izgradnji brze saobraćajnice do Loznice, koja je još jedna veza sa BiH, a koja bi trebala biti završena do kraja iduće godine.

 


federalna.ba

Bijeljina Rača autoput
Interagro sajam Bijeljina
0 20.09.2023 18:33
Bijeljina upis srednja škola zanat zanatlije
0 17.09.2023 07:55
Bijeljina dom učenika
0 04.09.2023 23:45
Vranduk – Ponirak Koridor Vc autoput autocesta JP Autoceste FBiH Autoceste FBiH
0 04.09.2023 21:51