Izetbegović: Svaki 25. novembar nas podsjeća na antifašističke vrijednosti utkane u temelje BiH

Izetbegović: Svaki 25. novembar nas podsjeća na antifašističke vrijednosti utkane u temelje BiH

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović uputio je čestitku građanima Bosne i Hercegovine povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

- Prije tačno 80 godina je generacija hrabrih i odlučnih patriota na Prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a stala na pravu stranu historije i svojim odlukama trasirala put izgradnji i razvoju moderne države Bosne i Hercegovine.

Uprkos snažnim otporima i teškim historijskim izazovima sa kojima smo se suočavali na tom putu, ogromna većina građana Bosne i Hercegovine ostala je istrajna u čuvanju ideala na kojima počiva ZAVNOBiH.

Svaki 25. novembar, pa tako i ovaj, nas podsjeća na antifašističke vrijednosti koje su utkane u temelje Bosne i Hercegovine.

Na tim temeljima nastavimo graditi i jačati našu Domovinu kao modernu, sigurnu i prosperitetnu državu u kojoj će svaki građanin na svakom njenom dijelu, neovisno o etničkoj, vjerskoj, političkoj ili bilo kakvoj drugoj pripadnosti, imati zagarantovanu slobodu i jednaka prava.

U to ime svim građanima Bosne i Hercegovine upućujem čestitku povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine - poručio je Izetbegović u čestitki.

federalna.ba/Fena

Bakir Izetbegović Dan državnosti BiH
Mreža Bakir Izetbegović
0 19.12.2023 21:00
Bakir Izetbegović gostovanje ambasador Michael Murphy
0 15.12.2023 11:45
Mreža Dan državnosti BiH ZANOBiH
0 28.11.2023 22:18
Konjic stadion Dan državnosti BiH
0 27.11.2023 08:19