Izdato upozorenje za moguće poplave u regijama Bihać i Tuzla
(Izvor: Ilustracija/FHMZBihać)

Izdato upozorenje za moguće poplave u regijama Bihać i Tuzla

Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine za danas je izdao upozorenje za mogućnost lokalnog plavljena imovine za regije Bihać i Tuzla.

“Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni mogućnosti za lokalno plavljenje manjeg broja imovine, sa lokalnim ometanjem u aktivnostima na otvorenom. Teški uslovi za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode“, upozoravaju iz FHMZ-a BiH stanovnike regija Bihać i Tuzla.

Za regiju Bihać navode da se očekuje količina padavina između 20 i 50, a za regiju Tuzla između 20 i 40 litara po metru kvadratnom.

Za regije Livno, Mostar, Sarajevo, Banja Luka, Foča, Trebinje i Višegrad izdato je upozorenje na moguće oluje s grmljavinom.

“Budite u toku sa aktuelnom vremenskom prognozom. Očekujte manje smetnje u aktivnostima na otvorenom. Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje sa grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće“, istakli su iz FHMZ-a BiH.

federalna.ba/AA

Bihać Grad Tuzla poplave upozorenje
Kantonalna uprava civilne zaštite Kantona Sarajevo FHMZ upozorenje vjetar
0 30.11.2023 12:50
Predstavnički dom Parlamenta FBiH zaduženje poplave
0 28.11.2023 16:30
Bihać Kantonalna bolnica dr. Irfan Ljubijankić onkologija
0 20.11.2023 12:36