(Izvor: Fena/Muhamed Sadiković)

Izborni dan u Unsko-sanskom kantonu počeo bez većih problema

Izborni dan u Unsko-sanskom kantonu (USK) počeo je bez većih problema, uz kašnjenja maksimalno do pola sata na određenim biračkim mjestima zbog nenajavljenih odustajanja članova biračkih odbora, ili brojanja glasačkih listića. Pravo glasa u ovom kantonu ima ukupno 259. 826 građana, s tim da najveći broj njih glasa u Bihaću - 58. 036.

 -  U gradu Bihaću imamo 91 biračko - glasačko mjesto, a građanima su na raspolaganju i četiri mobilna tima. Sva biračka mjesta su otvorena, s tim da je na petnaestak evidentirano manje kašnjenje, najčešće zbog nenajavljenih odustajanja članova biračkih odbora. Poučeni iskustvom iz prethodnih izbornih ciklusa brzo smo reagirali, te angažirali educirane zamjene. Naravno, sva kašnjenja bit će i adekvatno nadoknađena - kazao je predsjednik Gradske izborne komisije Bihać Šemsudin Muslić.

Na glasačkim listama grada Cazina je 55. 400 građana sa pravom glasa, kojima je omogućeno glasanje na 76 redovnih biračkih mjesta.

 - Na raspolaganju im je i jedno biračko mjesto za glasanje u odsustvo, odnosno jedan mobilni tim. Zabilježena su tri kašnjenja, zbog prebrojavanja glasačkih listića. Ta kašnjenja nisu bila dugotrajna, tako da građani glasaju na svim predviđenim mjestima - potvrđeno je iz Gradske izborne komisije Cazin.

U Bosanskoj Krupi pravo glasa danas ima 26. 173 građana, na 35 biračkih mjesta, koja su sva otvorena bez ikakvih problema i u predviđeno vrijeme.

federalna.ba/Fena

USK Opći izbori 2022
konstituirajuća sjednica USK izbor delegata
0 02.12.2022 10:52
SBK Vlada SBK Skupština SBK Opći izbori 2022 Dom naroda FBiH Dom naroda PSBiH Dom naroda Parlamenta FBiH Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine
0 19.11.2022 19:45