Izbori u Prijedoru će biti test za dva politička bloka u Republici Srpskoj

Govoreći za Plenum o izborima u Prijedoru, šef Kluba zastupnika SNSD-a u Narodnoj skupštini RS-a Igor Žunić istakao je kako će to biti test za dva politička bloka u Republici Srpskoj.

"Desit će se poslije jednog nemilog, lošeg događaja, naročito za našu političku partiju. To je jedan minus u startu, ali je veliki plus sav onaj rad koji je urađen prošle godine u Prijedoru i mislim da tu ima velikih pomaka. U ovim izborima opozicija udružena, svi su dali podršku i da se to desilo prije godinu dana, kad se saberu rezultati SNSD bi tada izgbuio sa 3.000 glasova razlike. Tako da praktično sad, ako saberemo sve te glasove, mi smo u jednom brojčanom minusu, ako bi sve bilo onako kako treba da bude i ako govorimo da će ljudi glasati onako kako partije kažu. Ali sam ja siguran, ubijeđen, da pored svega tog što će se svi sjatiti u Prijedor i zato što će to biti ozbiljan politički test i znamo kakav će biti uticaj stranog faktora i ozbiljnog novca i ozbiljne kampanje, siguran sam da će građani Prijedora dobro da prepoznaju ovaj kurs kojim je SNSD počeo i da će 12. decembra novi načelnik biti Slobodan Javor iz SNSD-a u Prijedoru."

Darko Babalj, zastupnik SDS-a u NSRS-u, podsjeća kako Javor poznat po tome što je bio direktor Doma zdravlja u vrijeme kada je tu propalo 1.000 vakcina.

Žunić pojašnjava da službenik nije uključio frižider i da Javor nije nadležan da kontroliše utičnice, te da je potpuno oslobođen krivičnog postupka.

"Naš kandidat je dečko koji je doktor, koji je mlad i čovjek koji nema mrlje u karijeri. Naše je da ponudimo najbolje", zaključio je Babalj.

Kompletnu emisiju pogledajte OVDJE.

federalna.ba

Darko Babalj Igor Žunić Plenum
Plenum Jasmin Emrić Zukan Helez
0 04.07.2022 22:24
Plenum Zukan Helez Jasmin Emrić
0 04.07.2022 21:49
Plenum Nezir Pivić Damir Arnaut
0 27.06.2022 21:53
Emisije FTV FTV Plenum
0 20.06.2022 23:51
Plenum Emisije FTV FTV
0 13.06.2022 22:32