Izaslanstvo Vlade FBiH u Aluminiju

Izaslanstvo Vlade FBiH u Aluminiju

Izaslanstvo Vlade Federacije BiH danas je posjetilo mostarski Aluminij.

Posjet je upriličen na poziv rukovodstva kompanije Aluminij Industries d.o.o, a u izaslanstvu su bili premijer Federacije BiH Fadil Novalić, zamjenica premijera i federalna ministrica financija Jelka Milićević, federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić i federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Tom prilikom, menadžment kompanije Aluminij Industries, predvođen direktorom Amirom Gross Kabirijem, te zamjenicom direktora Suzi Mikulić, upoznao je izaslanstvo Vlade FBiH s do sada poduzetim aktivnostima i ostvarenim rezultatima rada.

Na sastanku je prezentiran i plan razvoja kompanije, te koraci i faze koji se namjeravaju poduzeti u narednom periodu.

Inače, Podružnica M.T. Abraham grupe, Aluminij Industries d.o.o. i Aluminij d.d. Mostar prije dvije godine potpisali su ugovor o zakupu pogona mostarske kompanije, a ova grupa i njeni partneri obavezali su se da će započeti primjenjivati strateški plan kako bi se osigurao početak rada Aluminij d.d. Mostar.

Ugovorom je utvrđena obaveza ponovnog pokretanja proizvodnje i upošljavanja bivših radnika, koje se treba odvijati u etapama.

Vlada Federacije BiH najveći je pojedinačni vlasnik Aluminija s 44 posto dionica koliko imaju i mali dioničari, dok je Vlada Republike Hrvatske vlasnik preostalih 12 posto dionica.

Izaslanstvo je nakon današnjeg sastanka obišla i pogone ljevaonice i anoda, navodi se u priopćenju.

federalna.ba/Fena

Vlada Federacije BiH Aluminij Mostar
Predrag Matvejević Mostar
0 05.10.2022 21:47
Svjetski dan učitelja Mostar
0 05.10.2022 12:08
Mostar Strip vikend Mostrip
0 03.10.2022 21:10
Mostar Transparency International u Bosni i Hercegovini
0 03.10.2022 20:45
Opći izbori 2022 izbori Mostar
0 02.10.2022 17:05