Izabran Organizacioni odbor za obilježavanje 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima "sigurne zone" UN-a Srebrenica
(Izvor: Ilustracija)

Izabran Organizacioni odbor za obilježavanje 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima "sigurne zone" UN-a Srebrenica

Na sjednici Inicijativnog odbora za obilježavanje 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima "sigurne zone" UN-a Srebrenica koja je održana danas u Memorijalnom centru Potočari izabrano je rukovodstvo Organizacionog odbora.

Za predsjednika Organizacionog odbora izabran je Hamdija Fejzić, zamjenik načelnika opštine Srebrenica, a za potpredsjednike Ševket Hafizović predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, Damir ef. Peštalić glavni imam MIZ Srebrenica i Emir Suljagić direktor Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari. Generalni sekretar ostao je Mirsad Bešić, a tehnički sekretar Nermin Alivuković.

"Mi smo danas izabrali rukovodstvo Organizacionog odbora koje će u narednim danima uputiti dopis prema svim institucijama koje učestvuju u radu Organizacionog odbora da imenuju svoje predstavnike u ovo tijelo, te ćemo u roku od petnaest dana sazvati sjednicu Organizacionog odbora na kome ćemo izabrati i predsjednike pododbora kako bi na vrijeme otpočeli sa pripremama za obilježavanje 11. jula godišnjice genocida", rekao je nakon sastanka Hamdija Fejzić, predsjednik Organizacionog odbora.

federalna.ba/AA

Srebrenica
genocid Memorijalni centar Srebrenica-Potočari Srebrenica
0 17.03.2023 17:54
Stazama Bosne Srebrene Srebrenica
0 12.03.2023 16:55
visoki predstavnik Srebrenica genocid
0 10.03.2023 17:11
Christian Schmidt Srebrenica
0 10.03.2023 11:57