Ivan Karačić oprostio se od rukometne reprezentacije BiH
(Izvor: AA/Arhiva)

Ivan Karačić oprostio se od rukometne reprezentacije BiH

Ivan Karačić, 36-godišnji rukometaš Maccabija Rishon, odlučio je da se oprosti od dresa reprezentacije Bosne i Hercegovine.

“Dragi prijatelji, navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine, vrijeme je za rastanak. Nakon dugo razmišljanja, razgovora sa obitelji i suigračima, odlučio sam da se oprostim od državnog dresa“, objavio je Karačić na društvenim mrežama.

Naglasio je da odluka nije bila jednostavna, ali da svaki sportista, prije ili kasnije, dođe do te tačke.

“Imao sam 19 godina kada sam debitirao za reprezentaciju i tada nisam mogao ni zamisliti da ću se tu zadržati gotovo 18 godina. Sa reprezentacijom sam ostvario dječačke snove, igrao na Svjetskom i europskim prvenstvima, a Bog mi je dao da postignem odlučujuće golove protiv Islanda i Češke za povijesne plasmane za prvo svjetsko, a potom i europsko prvenstvo za našu zemlju i to su uspomene koje ću nositi u sebi dok sam živ“, naveo je Karačić te dodao da je reprezentacija postala njegova druga obitelj.

Sjajni srednji bek je u oproštaju od državnog tima istakao da je vrijeme da mlađi preuzmu glavnu ulogu u reprezentaciji.

“San svakog sportaša je da igra za svoju državu, a ja sam imao tu privilegiju i sa zadovoljstvom i ponosom nosio dres naše reprezentacije svih ovih godina, dajući svoj maksimum u svakoj utakmici. Sada je vrijeme za mlađe da nastave našim putem. I da budu i bolji od nas. Uvjeren sam da oni to mogu i da ćemo nastaviti sa plasmanima na velika natjecanja“, poručio je Karačić i nastavio:

“Posebno i najveće hvala najboljim navijačima na svijetu, koji su uvijek bili naš osmi igrač i pratili nas i bodrili širom svijeta. To se ne zaboravlja. Bila je posebna čast igrati za vas.“

Karačić je karijeru počeo u Zrinjskom, u rodnom Mostaru, a potom je nastupao za Izviđač, banjalučki Borac, Vardar, Meshkov Brest, Minaur Baia Mar, Kadetten Schaffhausen i Maccabi Rishon LeZion. U dresu reprezentacije BiH odigrao je više od 70 utakmica i postigao više od 160 golova.

federalna.ba/AA

Ivan Karačić reprezentacija BiH Rukomet
taekwondo Posušje reprezentacija BiH
0 29.06.2022 22:45
futsal reprezentacija futsal reprezentacija BiH Italija
0 26.06.2022 22:47
sport Rukomet Spartak Subotica Tuzla Rukomet na zrnu soli
0 25.06.2022 19:00
EHF sport Rukomet Vardar Vardar 1961
0 22.06.2022 14:04
karate reprezentacija BiH
0 19.06.2022 23:48