Isak se sastao sa v.d. direktorice JU Muzej Sarajeva
(Izvor: Fena/Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova)

Isak se sastao sa v.d. direktorice JU Muzej Sarajeva

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak sastao se danas sa Indirom Kučuk–Sorguč, v.d. direktorice JU Muzej Sarajeva,  u prostorijama Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, saopćio je Odsjek za odnose s javnošću FMUP-a.

Na sastanku je razgovarano o važnosti muzeja kao i institucijama koje čuvaju  kulturno-historijsko naslijeđe i tradiciju te je rečeno da svako iz svoje nadležnosti treba uložiti  dodatne napore kako bi se položaj muzeja u Sarajevu poboljšao. S

agovornici su se posebno osvrnuli na učestale cyber napade na društvenim mrežama koji dovode do suspendiranja naloga i zloupotrebe podataka pojedinaca, kao i institucija.

Ministar Isak je istakao da je važno da nadležne institucije prepoznaju zloupotrebe i detektiraju odgovorne osobe za cyber kriminal i druge vrste zloupotreba naloga na društvenim mrežama kako bi spriječili zloupotrebu podataka pojedinaca koji rukovode institucijom, ali i same institucije.

Također je naglasio da će Odsjek za borbu protiv kompjuterskog kriminala Federalne uprave policije poduzeti sve iz svoje nadležnosti kako bi u saradnji sa pravosudnim institucijama spriječili zloupotrebe društvenih naloga prouzrokovane cyber napadima, saopćeno je.

federalna.ba/Fena

Ramo Isak Indira Kučuk-Sorguč