Isak o ubistvima i huliganstvu: Određeni sistem države je zakazao

Isak o ubistvima i huliganstvu: Određeni sistem države je zakazao

Govoreći o posljednjim slučajevima ubistava i huliganstva u našoj državi, federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak u emisiji Odgovorite ljudima istakao je da je određeni sistem države zakazao.

"Moramo biti iskreni. Određeni instrumenti u ovoj državi ne rade svoj posao kako treba. Oni koji rade uvijek imaju problema, a oni koji ne rade, vade se na nadležnosti", kazao je on.

Isak dalje navodi da se 'u većini TV emisija pojavljuju kvazi stručnjaci koji pričaju o njegovim nadležnostima'.

"Njima ne odgovara to što smo mi uradili u Federalnoj upravi policije, digli smo sve na noge. Određeni broj službenika smo sklonili s određenih pozicija. Zato što se dešavalo to što se dešava u određenim kantonima - u FUP-u određeni predmeti se nisu završavali. Tužilaštva su u jednom momentu izgubila povjerenje u FUP i federalno ministarstvo. Gledao sam da vratimo povjerenje kako tužilaštva, tako i građana. Vidite sad da je svaka akcija iz naše nadležnosti u potpunosti uspjela", tvrdi Isak.

Kada je riječ o saradnji s MUP-om KS-a, u kontekstu posljednjih dešavanja, kaže da je razgovarao s premijerom Vlade FBiH i da su procijenili da trebaju održati sastanak sa resornim ministrom i komesarom sarajevske policije.

"Da nas informišu šta se dešava, zašto se ne može odgovoriti izazovima. Ako lice koje ima 15.000 KM kazni vozi vozilo i nije zaustavljeno u Sarajevu, onda se postavlja pitanje zašto. Treba poduzeti neke mjere, i treba utvrditi ko je još odgovoran. Ovdje postoji malo veća odgovornost", objasnio je Isak.

Naglasio je da je 'na neki i iznenađen i razočaran stvarima koje se dešavaju - ipak je Sarajevo glavni grad'.

"Sarajevo, mimo kantonalne policije, ima i FUP koji u svakom momentu može pružiti bilo kakvu asistenciju i pomoć. Ako nisu u mogućnosti da odgovore zadacima, neka traže pomoć, mi smo spremni. Ovakve stvari se ne smiju događati u glavnom gradu BiH", kategoričan je on.

federalna.ba

Odgovorite ljudima Ramo Isak
Ramo Isak Indira Kučuk-Sorguč
0 04.04.2024 15:55
Odgovorite ljudima
0 03.04.2024 22:51
Odgovorite ljudima Jakob Finci Azra Zornić Vehid Šehić Martin Mikulić
0 27.03.2024 22:08
Odgovorite ljudima Jakob Finci
0 27.03.2024 21:59