Iron Puki u vrelom Ulcinju brusi formu za naredni meč

Iron Puki u vrelom Ulcinju brusi formu za naredni meč

Najbolji bosanskohercegovački profesionalni bokser Edin Puhalo, alijas Iron Puki, već desetak dana boravi u Ulcinju gdje se priprema za novi važan meč koji ga očekuje 30. jula u makedonskom gradu Tetovo.

"U Ulcinju sam već treći put na pripremama, a svaki put sam kod svojih prijatelja u hotelu Edita. Ovdje zaista imam vrhunske uslove za treniranje tako da iako treniram dva puta dnevno pripreme mi predstavljaju uživanje. Nakon osvojene IBO titule prvaka Evrope u aprilu ove godine cilj nam je bio napad na svjetski naslov, ali dok ne dobijem priliku želim se boriti i održavati svoju takmičarsku formu na jednom ozbiljnom nivou. Nadam se da ću svoju priliku dobiti i da će se borba za svjetski naslov desiti do kraja godine. Međutim, ako se to ne desi isplanirana su mi već tri meča do kraja godine. Prvi je 30. jula, drugi u oktobru, a treći u decembru", rekao je Puki.

Naredni meč našeg Pukija nije za titulu, ali je jednako važan iz razloga što svakim porazom može nazadovati i gubiti bodove te rejting na svjetskim rang listama.

"U Ulcinju radim drugi dio bazičnih priprema i svakom bi preporučio ovo mjesto jer imaju odlične uslove ne samo za boks već i za sve druge sportove. U ranim jutarnjim satima oko 6.00 sati na velikoj plaži radim kondicione treninge, ali isto tako dosta radim na eksplozivnosti, izdržljivosti, funkcionalnoj snazi, motorici i drugo", objasnio je Puki dio svog treninga u Ulcinju.

Napomenuo je da večernjim satima radi bokserske treninge.

"Prezadovoljan sam svojom formom i nadam se da ću uskoro saznati ime svog sljedećeg protivnika kako bi mogli sparing fazu i situacione treninge prilagoditi prema njemu", poručio je Puki koji je pohvalio i svoju dosadašnju odličnu saradnju s njemačkom promotorskom kućom Kuc Box promotion na čelu s Alminom Kucom.

federalna.ba/Fena

 

Iron Puki boks