Hurtić u Kotorskom: Naš suživot treba biti prednost i bogatstvo

Hurtić u Kotorskom: Naš suživot treba biti prednost i bogatstvo

U povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine, večeras je u Kotorskom kod Doboja održana Svečana akademija. Organizaciju i održavanje podržao je ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, dr. Sevlid Hurtić.

U svom govoru pred velikim brojem prisutnih, ministar Hurtić je istaknuo važnost obilježavanja ovog datuma, jer je na današnji dan prije 80 godina obnovljena državnost naše zemlje.

„S ponosom sam danas ovdje da zajedno s vama podijelim radost što imamo državu. Za Bosnu i Hercegovinu su se borili stoljećima naši preci, njihove tekovine nastavljamo mi danas. Ovo je nedjeljiva država, koja ima svoj hiljadugodišnji kontinuitet i jednaka je, sa svim pravima, za sve njene građane. Nažalost, na brojnim primjerima danas u svijetu vidimo šta znači kada jedan narod nema svoju zemlju. Bosna i Hercegovina i njeni narodi uspjeli su se oduprijeti takvim pokušajima. I baš kako kaže jedan od istaknutih bosanskohercegovačkih književnika, rahmetli Dževad Karahasan, Bosnu i Hercegovinu je nemoguće uništiti. Zašto? Zato što je dijete kulture. Kultura nikad nije moćna u mehaničkom smislu, ali je žilava. Ovakav koncept življenja i suživota, kakav imamo ovdje, trebaju biti naša prednost i bogatstvo, a ne uzrokom razdora i razmirica“, poručio je ministar Hurtić, saopćeno je iz njegovog kabineta.

federalna.ba/Fena

Sevlid Hurtić Dan državnosti Bosne i Hercegovine Kotorsko Doboj
Doboj Centar za humanu politiku
0 05.02.2024 20:14
Sevlid Hurtić napad na povratnike Federalni radio napad povratnik
0 02.02.2024 16:48
Sevlid Hurtić KCUS povratnik
0 02.02.2024 11:10