Humanitarni sajam u Mostaru za pomoć prijevremeno rođenoj djeci
(Izvor: Fena/Monika Ćubela Savić)

Humanitarni sajam u Mostaru za pomoć prijevremeno rođenoj djeci

Dvadesetak izlagača danas izlaže i prodaje svoje rukotvorine na humanitarnom sajmu "Hrabro srce" u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, kako bi pomogli Udruzi za nedonoščad Mostar koja brine o najmanjima, prijevremeno rođenima.

Na ovome sajmu snage su udružili predstavnici više mostarskih udruga, a jedna od organizatorica Nives Nikolić iz udruge "Zvončica" istaknula je kako je smisao ovakvih događaja pokazati da se zajedničkim snagama mogu postići dobri ciljevi.

- Danas ovdje izlažu oni koji žele pomoći u radu Udruzi za nedonoščad Mostar koja, po mom mišljenju, nije dobila dovoljno prostora u ovome gradu. Želimo javnosti približiti njihov rad koji je jako specifičan jer oni brinu o našim najmanjima – pojasnila je Nikolić.

Pored udruge "Zvončica", na sajmu se predstavljaju i udruge "Univerzum žene", "Gledaj srcem", "Žene BiH", Inicijativa građana/ki grada Mostara i druge.

- Izlagači predstavljaju svoje rukotvorine, pletenine koje rade mlade djevojke, prirodnu kozmetiku, svijeće, božićne dekoracije, hobotnice koje pravi Udruga za nedonoščad, zatim knjige, prirodne sapune i slično. Tu je i slatko-slani stol na kome su predstavljene zdrave namirnice koje ne sadrže šećer, brašno, jaja i slično, te su pogodne za osobe s alergijama - kazala je Nikolić.

Nikolić se na kraju osvrnula i na izložbeni stol žena iz sigurne kuće, koje su u proteklih deset mjeseci kroz individualne i grupne psihološke terapije i kroz radno-okupacijske terapije kreirali nakit, sapune i pletiva, a sve u cilju jačanja samopouzdanja, povećanja osjećaja pripadnosti i razvoja novih kreativnih i digitalnih vještina.

federalna.ba/Fena

Humanitarni sajam Mostar
Dan nezavisnosti BiH Mostar izložba
0 28.02.2024 15:22
sastanak koalicija Mostar
0 27.02.2024 20:31
Nermin Nikšić sastanak koalicija Mostar
0 27.02.2024 20:11
Milorad Dodik sastanak Mostar koalicija
0 27.02.2024 19:21
političke stranke sastanak Mostar
0 27.02.2024 16:03