Hrvatsko narodno kazalište Mostar započinje s radionicom dramskog pisanja
(Izvor: federalna.ba/Rosanda Zovko)

Hrvatsko narodno kazalište Mostar započinje s radionicom dramskog pisanja

Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru aktivno radi na novom projektu, koji je započeo početkom prošlog mjeseca.

Riječ je o radionici dramskog pisanja organiziranoj u dvije grupe: radionica pisanja dramskog teksta i radionica pisanja filmskog scenarija. 

"Kroz ovaj projekt nastoji se usmjeriti polaznike u njihovom daljnjem obrazovanju u polju kazališne dramaturgije, odnosno filmske režije. Krajnji proizvod bit će predstava koju će polaznici radionice postaviti na scenu u suradnji s Dramskim studijem mladih HNK Mostar, te kratki igrani film koji će nastati u suradnji sa BONK studijem. Polaznici će imati uvid u cijeli proces rada na predstavi – od pisanja do postavljanja na scenu", priopćeno je iz ove kazališne kuće. 

Radionicu dramskog pisanja vodi dramaturg i umjetnički savjetnik HNK Mostar Dragan Komadina, a radionicu pisanja filmskog scenarija koordinatorica projekata Anita Milićević. 

Također, u HNK Mostar nastavljen je i rad u okviru Dramskog studija mladih. Voditelji ovoga projekta su članovi ansambla ove mostarske kazališne kuće Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko i Ivo Krešić.

Dramski studio mladih HNK Mostar je besplatni edukacijski program koji se sastoji od radionica, seminara i ostalih metoda u oblasti dramskog odgoja, namijenjen srednjoškolcima, studentima i mladima.

Sve radionice se održavaju uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

federalna.ba/Rosanda Zovko

Mostar Hrvatsko narodno kazalište Mostar
Koledž ujedinjenog svijeta Mostar Federalni radio
0 13.08.2022 16:35
Federalni radio Mostar
0 13.08.2022 16:32
Dan mladih Mostar
0 12.08.2022 20:18
Mostar Mostarski aerodrom
0 11.08.2022 18:45