FIFA kaznila fudbalske saveze Srbije i Hrvatske
(Izvor: EPA-EFE/Noushad Thekkayil)

FIFA kaznila fudbalske saveze Srbije i Hrvatske

Disciplinska komisija Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) sa 50.000 švicarskih franaka zbog ponašanja dijela navijača na utakmici Svjetskog prvenstva u Kataru protiv Kanade.

Dio hrvatskih navijača je na toj utakmici vrijeđao kanadskog golmana Milana Borjana, a i na tribinama se pojavio plakat uvredljivog sadržaja.

"HNS je kažnjen novčanom kaznom od 50.000 švajcarskih franaka zbog kršenja člana 16 Disciplinskog kodeksa FIFA (upotreba riječi i predmeta za prenošenje poruke koja nije primjerena sportskom događaju) u vezi s ponašanjem hrvatskih navijača tokom utakmice protiv Kanade", objavila je FIFA.

FIFA je kaznila danas i Fudbalski savez Srbije sa 20.000 franaka zbog zastave s mapom Kosova i natpisom "Nema predaje", koja je bila okačena u svlačionici Srbije pred meč sa Brazilom.

Na svom zvaničnom sajtu FIFA je objavila odluke disciplinske komisije koja je zasjedala zbog prekršaja koji su vezani za fudbalske saveze Srbije, Hrvatske i Saudijske Arabije.

federalna.ba/Srna

Srbija Hrvatska FIFA