Hrnjić s predstavnicima Pomozi.ba razgovarao o partnerskoj saradnji vlade i civilnog društva

Hrnjić s predstavnicima Pomozi.ba razgovarao o partnerskoj saradnji vlade i civilnog društva

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić je s predstavnicima humanitarne organizacije Pomozi.ba razgovarao o mjerama i podrškama Ministarstva kojima se nastoji poboljšati rad poljoprivrednih proizvođača i humanitarnih organizacija.

Osnivač Pomozi.ba Elvir Karalić i koordinator za područje Unsko-sanskog kantona te organizacije Elvir Muslić interesovali su se za ulaganja u okviru mjera ruralnog razvoja, posebno u oblasti proizvodnje hrane i izgradnje potrebne infrastrukture, a sve s ciljem podmirenja potreba organizacije koju predstavljaju.

Hrnjić je istakao da je ove godine Programom planirana mjera koja se tiče dijelom i humanitarnih organizacija, te se kroz sufinansiranje distribucije poljoprivrednih proizvoda nastoji osigurati efikasna i ciljana pomoć onima kojima je najpotrebnija.

- U okviru Programa novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju za ovu godinu predvidjeli smo određeni iznos novčanih sredstava radu humanitarnih organizacija kroz mjeru „Sufinansiranje distribucije poljoprivrednih proizvoda javnim kuhinjama“ koji se odluče na doniranje poljoprivrednih proizvoda – kazao je Hrnjić.

Naime, pojasnio je, ta mjera donosi više pozitivnih efekata od kojih se ističe podrška humanitarnim organizacijama kroz doniranu hranu, kao i iskorištavanje hrane od nepotrebnog propadanje poljoprivrednih proizvoda koje naši proizvođači proizvedu na bh. poljima.

- Cijenimo da je ovo jedan korak u izgradnji partnerskih odnosa između vlade i civilnog društva u pružanju konkretne pomoći onima koji su pogođeni ekonomskim i socijalnim izazovima - rekao je Hrnjić.

Karalić i Muslić su zahvalili ministru Hrnjiću na konkretnim mjerama kojima se nastoji poboljšati i unaprijediti rad humanitarnih organizacija i poljoprivrednih proizvođača na području Federacije BiH, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

federalna.ba/Fena

pomozi.ba Kemal Hrnjić Elvir Karalić Elvir Muslić